Na krovu ladje Novo mesto 237 afriških beguncev

Foto: Splošna plovba Ladja Splošne plovbe rešila emigrante Foto: Splošna plovba Ladja Splošne plovbe rešila emigrante Foto: Splošna plovba Ladja Splošne plovbe rešila emigrante Foto: Splošna plovba Ladja Splošne plovbe rešila emigrante Foto: Splošna plovba Ladja Splošne plovbe rešila emigrante Foto: Splošna plovba Ladja Splošne plovbe rešila emigrante Foto: Splošna plovba Ladja Splošne plovbe rešila emigrante Foto: Splošna plovba Ladja Splošne plovbe rešila emigrante Foto: Splošna plovba Ladja Splošne plovbe rešila emigrante Foto: Splošna plovba Ladja Splošne plovbe rešila emigrante Foto: Splošna plovba Ladja Splošne plovbe rešila emigrante Foto: Splošna plovba Ladja Splošne plovbe rešila emigrante
Ladja z dvajset člansko posadko se je v bližini Malte odzvala na klic malteškega reševalnega centra in iz morja rešila emigrante iz različnih afriških držav.
Oglej si celoten članek

"Begunci se zdaj še vedno nahajajo na ladji, ki pluje proti mestu Catania na Siciliji. Predvidoma okoli štirih popoldne naj bi se zasidrali v pristanišču, kjer jih bodo prevzeli predstavniki tamkajšnjih oblasti," je povedal predsednik uprave Splošne plovbe Portorož Egon Bandelj. 

Na ladji je bilo tudi devet otrok

Okoli 150 milj jugovzhodno od Malte je malo ribiško ladjo, na kateri se je trpalo 237 beguncev, med njimi je bilo devet otrok, prestregla čezoceanka Novo mesto, ki se je včeraj popoldne odzvala na klic maltešekega reševalnega centra; bila je namreč najbližje beguncem. 

"Na krovu ladje Novo mesto je le 20 članov posadke, zato nismo imeli toliko rešilnih jopičev. Beguncem jih je pripeljal čoln malteškega reševalnega centra," je še povedal Bandelj in dodal: "Vsi so zdravi, nekaj jih je bilo v šoku, a težav ni bilo. V preteklosti smo že rešili kakšnega jadralca, tako velike akcije reševanja beguncev pa v naši zgodovini še nismo zabeležili."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:45 2. September 2014.

    Kje si sedaj butasti Jakić !!?? tvoja misija, ki nas je davkoplačevalce stala kar nekaj stotisoč evrov, skupaj s tvojo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.