Na krškem sodišču osumljenca za brutalen pretep, ki sta ga objavila na Facebooku

Foto: Anže Petkovšek umor v Krškem Foto: Anže Petkovšek umor v Krškem Foto: Anže Petkovšek sodišče Krško Foto: Anže Petkovšek umor v Krškem Foto: Anže Petkovšek umor v Krškem Foto: Anže Petkovšek umor v Krškem
Na krškem sodišču sta pred sodnika stopila osumljenca za umora 26-letnika pri Podbočju 13. februarja. Osumljenca na Facebooku objavljenega napada krivde nista priznala, začetek sojenja bo zato 17. julija.
Oglej si celoten članek

Na Okrožno sodišče Krško so na predobravnavni narok danes privedli molčeča, sklonjenih glav in vklenjena osumljenca za napada na 26-letnika pri Podbočju. Dvajsetletni Aleš Olovec in 29-letni Martin Kovač, sta brutalen posnetek nato objavila na družbenem omrežju Facebook.

Priprtima osumljencem je tožilstvo očitano kaznivo dejanje spremenilo v umor, česar danes nista priznala, zato se bo sojenje začelo 17. julija. Za očitano kaznivo dejanje jima grozi od 15 do 30 let zapora, za neupravičeno slikovno snemanje pa do enega leta zapora.

Osumljenca še nista bila obsojena, a vsaj osumljeni 29-letnik je stari znanec policije. Zoper njega je bilo vloženih že več kazenskih ovadb zaradi premoženjske kriminalitete in kaznivih dejanj zoper življenje in telo.

Spor, ki je prerasel v brutalen pretep ...

Po ugotovitvah novomeških kriminalistov in policistov je med osumljencema in žrtvijo najprej potekal verbalen spor. Zatem se je zgodil brutalen pretep, po katerem sta dogajanje osumljenca predvajala v živo na družbenem omrežju Facebook. Policija je približno uro po prijavi in zbiranju obvestil ob dovozni poti našla hudo poškodovanega 26-letnika. Le nekaj sto metrov od dogodka pa so nato aretirali še oba osumljenca. Policija je ugotovila, da sta bila pod vplivom alkohola. Aretaciji se nista upirala.

Za posledicami poškodbe je 26-letnik umrl naslednji dan. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 08:20 22. Junij 2017.

    Bom jaz zrihtal, pusti božanstva pri miru. Skratka, ko bosta dobila maksimalno mozno kazen, se zahvalite kar meni, vam zagotavljam …

  • 07:54 22. Junij 2017.

    Sigurno bosta odsedela-NETO, manj kot 20\s\s:-(

  • 21:40 21. Junij 2017.

    Če ne bi blo v medijih, zanju še vedel ne bi. Itak pa boš čez en teden ali pa ajd …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.