Na letališču brskali po prtljagi in kradli

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slaba izkušnja na letalski relaciji Ljubljana–Tunizija–Ljubljana. Po pristanku v prtljagi ni bilo več fotoaparata. Aerodrom Ljubljana: naši uslužbenci do zdaj še niso bili ujeti pri kaznivem dejanju.
Oglej si celoten članek

Bralka, ki je letela iz Ljubljane v Tunizijo, je po pristanku ugotovila, da so ji iz oddane prtljage ukradli fotoaparat. Druga potnica je ob povratku iz Tunizije v Ljubljano prav tako opazila, da so ji brskali po prtljagi.

Zato smo preverili, kakšen nadzor opravljajo na letališču Jožeta Pučnika, da bi se izognili krajam. "Kar zadeva Aerodrom Ljubljana, ki je upravljavec Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, lahko rečemo, da namenjamo veliko pozornosti tako zagotavljanju varnosti letalskega prometa kot tudi varnosti potnikov in njihove lastnine," so nam dejali.

Kot pravijo, morajo vsi delavci pred zaposlitvijo pridobiti dovoljenje za gibanje na območju letališča – to je tudi dokazilo, da oseba v zadnjih petih letih ni bila pravnomočno obsojena za naklepno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti oziroma ni v kazenskem postopku. "Poleg navedenega imamo na ravni družbe sprejete tudi interne akte, ki zelo strogo obravnavajo in sankcionirajo tovrstna dejanja in zaposleni smo s temi akti tudi seznanjeni," dodajajo.

Pravijo, da so na letališču še tehnični ukrepi, denimo videonadzorni sistem. Za potnika je tako najbolje, da nemudoma poda prijavo na Postajo letališke policije Brnik. "Na tem mestu lahko rečemo, da do danes ne beležimo, da bi bili storilci tovrstnih kaznivih dejanj naši uslužbenci, vendar pa nam je znano, da so policisti v preteklosti tudi s pomočjo našega videonadzornega sistema uspešno raziskali več kaznivih dejanj s strani drugih oseb (potniki, obiskovalci), večina teh dogodkov pa se je zgodila na območjih, do katerih imajo potniki dostop."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:47 25. Avgust 2011.

    Tole,kar trdijo na letališču Brnik,ne drži,saj imajo zaposlenega ravno pri prtljagi na platformi človeka,ki je bil ujet v Italiji z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.