Na Malem Lošinju zajeli slovensko ladjo

Foto: Žurnal24
Manjšo ladjo slovenskega lastnika so v sredo zvečer zadržali na Malem Lošinju, ko je hrvaška pomorska policija posumila, da gre za ilegalni prevoz potnikov.
Oglej si celoten članek

Kot so dodali s hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukturo je policija ugotovila, da na ladji ni bilo lastnika, temveč dva slovenska državljana, ki sta plovilo najela.

Lastnik ladje je kupil uradno vinjeto 20. junija letos v Omišlju na otoku Krku in ob tem napovedal, da bo na Hrvaškem zaradi zabave in športa, so še zapisali v sporočilu. Sicer pa sta omenjena najemnika policistom povedala, da je lastnik oddajal ladjo za 700 evrov na teden.

Pristaniška kapitanija je sprožila postopek, do končne odločitve o višini kazni za prekršek pa bo ladja ostala zajeta na Malem Lošinju. Gre za plovilo IZ-3276, ki je dolgo nekaj manj kot šest metrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.