Na meji s Slovenijo zasegli amfetamine

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hrvaški policisti so v sredo v tovornjaku z registracijo BiH ob mejnem prehodu Zavrč - Dubrava Križovljanska zasegli več kot 3100 gramov amfetaminov, bolj znanih kot speed.
Oglej si celoten članek

V tovornjaku sta bila dva državljana BiH, ki sta poskušala mamila prepeljati iz Slovenije na Hrvaško.
Policisti so poleg dobrih treh kilogramov "speeda" zasegli tudi 7,5 kilograma snovi, ki večinoma vsebuje kofein in jo običajno mešajo z amfetamini.

Mamila je med legalno prijavljenim blagom v tovornjaku našel izurjeni policijski pes, ko so policisti izvajali podroben nadzor vozila v skladu s schengenskim pravnim redom.

Vrednost amfetiminov je ocenjena na približno 320.000 kun (42.000 evrov), medtem ko bi mešanica speeda in kofeinske snovi "na cesti" dosegla trikrat višjo ceno, so sporočili na spletni strani varaždinske policije.

Policisti so na današnji novinarski konferenci v Varaždinu še poudarili, da gre verjetno za tranzit mamil. Ob tem so napovedali, da bodo nadaljevali preiskavo v sodelovanju s kolegi iz tujine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.