Na mejnem prehodu prijeli morilca

Foto: Shutterstock Fotografija je simbolična.
Foto: Shutterstock Fotografija je simbolična.
Mejni policisti so na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje pridržali 32-letnega državljana Kosova, ki je v Belgiji ubil svojo ženo.
Oglej si celoten članek

Včeraj popoldne je na Mendarodnem mejnem prehodu Gruškovje iz naše države izstopal 32-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Kosova, ki stalno stanuje v Belgiji. Njegova sopotnica je bila njegova 8-letna hči, državljanka Belgije.

"Med mejno kontrolo so policisti v evidencah policije preverili njune podatke in ugotovili, da so belgijski varnostni organi v schengenskem informacijskem sistemu  za sopotnico vpisali aktiven ukrep iskanja z namenom zaščite," pojasnjuje Miran Šadl z mariborske policijske uprave.

Ustrelil ženo, odpeljal štiri otroke

Za voznika so policisti ugotovili, da je v torek v Belgiji s strelnim orožjem ubil svojo ženo, po dejanju pa s kraja odpeljal svoje štiri otroke. Tri je nastanil pri sorodnikih v eni izmed evropskih držav, z enim pa je pripotoval na mejni prehod Gruškovje. Po dosedanjih ugotovitvah je nameraval nadaljevati pot proti Kosovu.

"Policisti in kriminalisti, ki so prevzeli obravnavo primera so se povezali z belgijskimi varnostnimi organi, ki so potrdili storitev kaznivega dejanja uboja," pove Šadl in dodaja, da so policisti 32-letnega državljana Kosova seznanili z njegovimi pravicami in ga pridržali, njegovo 8-letno hčer pa predali v oskrbo dežurni socialni delavki Centra za socialno delo.

Ker so pristojni belgijski organi zoper osumljenega izdali Evropski nalog za prijetje in predajo, so policisti osumljenca privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper osumljenega odredila pripor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.