Na mestni seji bo vroče

Foto: Žurnal24 Če se bodo napovedi opozicije uresničile, bo Anton Štihec v proračunu sam razpor
Pred sejo. Opozicija želi omejitve župana. Ta meni, da mu svetniki le nagajajo.
Oglej si celoten članek

"Če nam župan ne bo dovolil glasovanja o amandmajih, ki smo jih vložili na podlagi prvega branja proračuna, bomo šli na upravno sodišče," je na najslabše, po besedah Roberta Celeca, svetnika SDS, pripravljena opozicija.

"Želijo me izigrati"
Mestni svet Murske Sobote bo namreč jutri obravnaval drugo branje proračuna za letošnje leto, na katerega je opozicija vložila kar 26 amandmajev.

Letošnji projekti
Občina Murska Sobota letos načrtuje zadolževanje v višini 1,2 milijona evrov. Med največjimi investicijami je projekt Fazanerija. Murskosobočani bodo dobili še nov bazen v kompleksu Fazanerije in posodobljeno kolesarsko omrežje, začela pa se bo tudi druga faza del v severni obrtni industrijski coni.

Menijo namreč, da je 23,5 milijona evrov težak proračun nerealno naravnan in da je šest milijonov evrov načrtovanih prihodkov pod vprašajem. Anton Štihec, župan Murske Sobote, pa pravi, da je takšno razmišljanje opozicije "smešno". "Proračun je realen in ni prenapihnjen. Nekateri vloženi amandmaji opozicije pa kažejo na to, da mi želijo samo nagajati," dodaja župan.

Tukaj misli predvsem na zahtevo LDS, da župan lahko sam odloča o prerazporeditvi sredstev na določeni postavki proračuna samo do višine dva tisoč evrov, za vse drugo pa potrebuje soglasje mestnega sveta. Ta je namreč dvignila največ prahu. "Tukaj me želijo izigrati. Če bo tak amandma sprejet, bom moral za vsako stvar sklicevati izredne seje, kar znaša 7.700 evrov, ali pa čakati tudi do sedem dni na rezultate dopisne seje," je razburjen župan.

Opozicija pa pred sejo že prešteva svoje vrste. Računajo namreč, da bo njihove amandmaje podprlo vsaj 16 svetnikov od 26.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.