“Na ministrstvu ne povedo, kaj točno bi radi”

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Univerza v Mariboru. Po govoricah naj bi brez dela ostalo do 300 ljudi. Vodstvo še nima jasnih odgovorov. “Kaotična situacija.”
Oglej si celoten članek

“Zaposleni smo prestrašeni, kaj bo prihodnje leto. Da bi nas odpustili 300, si ne predstavljamo,” nas je obvestil eden od zaposlenih na Univerzi v Mariboru (UM).

UM, kjer je zaposlenih več kot 1.800 ljudi, prihodnje leto grozi zmanjšanje sredstev za več kot osem odstotkov, zato naj bi vodstvo razmišljajo o ukrepih za varčevanje. “Dokler ne bo oblikovan državni proračun, ne moremo nič napovedati,” je za Žurnal24 pojasnil Teodor Lorenčič iz kabineta rektorja in dodal, da odpuščanje zagotovo ne bo prioriteta pri varčevanju.

“Kombinacija ukrepov”

Rektor Danijel Rebolj se je včeraj mudil pri ministru Žigi Turku, ki pokriva resor visokega šolstva. “Slišali smo, da bomo morali uporabiti kombinacijo najrazličnejših ukrepov za varčevanje. Še vedno pa nam na ministrstvu ne povejo jasno, kaj točno bi radi. Ne moremo pa kar ukiniti deset študijskih programov ali prepisati študentov ter odpuščati ljudi sredi leta,” je pojasnil Rebolj in dodal, da bi, če bi univerza prejela za več kot osem odstotkov manj sredstev kot letos, leto 2013 zaključila z okoli 5,2 milijona evrov minusa. “To je kaotična situacija,” je še dodal.

Rektor je za petek sklical izredno skupno sejo organov in dekanov UM z eno točko dnevnega reda: izhodišča za proračun UM za leti 2013 in 2014. Na seji naj bi vodstvo univerze zaposlenim predstavilo več podrobnosti z včerajšnjega sestanka z ministrom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:51 15. November 2012.

    Na ministrstvu ne povedo, kaj točno bi radi”- kako bi pa znali?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.