Na Mont Blancu umrla alpinista in vodič

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Alpinistom je najverjetneje zdrsnilo s slemena, ki vodi do koče.
Oglej si celoten članek

"Zaradi padca 800 metrov v globino niso imeli nobene možnosti," je sporočila policija in dodala, da so alpinisti po vsej verjetnosti padli s slemena, ki vodi do bližnje koče. Po navedbah policije preiskava vzroka padca še poteka.

Trupla ponesrečenih so reševalne ekipe s helikopterji odkrile v nedeljo pozno zvečer blizu vrha Aiguille du Midi, visokega 3.842 metrov. Iskanje se je sicer začelo že v soboto zvečer.

Gre za najnovejšo smrtonosno nesrečo na tem gorskem masivu. Prejšnji teden je šest alpinistov na vrhu Aiguille d'Argentiere padlo 250 metrov v globino. S tem je število mrtvih in pogrešanih v nesrečah na Mont Blancu od začetka plezalne sezone naraslo na 20.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:30 18. Avgust 2014.

    Pametni ne pišejo tak butastih komentarjev!!!!!!

  • 19:50 18. Avgust 2014.

    Pametni ostanejo v dolini.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.