Na morje k zobozdravniku

Foto: Žurnal24 Na Hrvaškem za ruvanje zoba pod anestezijo računajo od 27 evrov, proteza pa stan
Hrvaška. Destinacijo tržijo skupaj z zobozdravstvenimi storitvami.
Oglej si celoten članek

Turizem. “Vsi pristojni, ki vam lahko odgovorijo na vaša vprašanja, so že šli domov; pokličite jutri,” so nas včeraj popoldne odpravili na reški kliniki Rident. Pri njih smo poskušali preveriti informacije, da se je Hrvaška – zlasti Istra – začela oglaševati tudi kot atraktivna turistična zdravstvena oziroma stomatološka destinacija.

Rident, ki ga omenja tudi tržaški Il Piccolo, dela celo do 21. ure, njihova telefonska tajnica pa se sicer oglaša tudi v italijanščini.

Italijani, Avstrijci in Nemci
Cene zobozdravniških storitev so v Istri skoraj za polovico nižje kot v Italiji. Po pisanju nekaterih italijanskih časopisov so v hrvaških zobnih ambulantah ob Italijanih redni pacienti še Avstrijci in Nemci. Tudi sogovornica iz Ilirske Bistrice, ki ne želi biti imenovana, je povedala, da na Reki za storitev v hrvaških kunah plača toliko kot pri nas – razlika je le v tem, da naši zobozdravniki 
računajo v evrih.

Poklicali smo tudi v eno od hrvaških turističnih agencij, v kateri pa so nam povedali, da so tudi sami nedavno brali o zobozdravstvenem turizmu, ki je pri njih zelo aktualen. Ponujanje zobozdravstvenih storitev Hrvatje vključujejo tudi v različne promocijske akcije – na primer Umaga –, v katerih kraj ponujajo v paketu “morje, istrska kuhinja in kakovostne storitve zobozdravnikov po ugodnih cenah”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.