Na MOS le za dva evra

V Celju se bo jutri, v torek, 13. septembra, ob 9. uri začel 49. MOS, Mednarodni sejem obrti in podjetnosti.
Oglej si celoten članek


Uradna otvoritvena slovesnost bo uro kasneje, ko bo zbrane domače in tuje podjetnike, predstavnike veleposlaništev ter domačih in tujih zbornic nagovoril tudi predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar. V šestih sejemskih dneh se bo v 15 sejemskih dvoranah in na zunanjih razstavnih površinah predstavilo več kot 1500 razstavljavcev iz 35 držav. Za prvi sejemski dan so v Celjskem sejmu pripravili posebno otvoritveno akcijo - za vstopnico bo potrebno odšteti le 2 EUR. 

Tudi sicer so v Celjskem sejmu letos ohranili ugodnejše cene vstopnic za 49. MOS. Za družinsko vstopnico (1-2 odrasli osebi + 1-5 otrok) bo potrebno odšteti 10 EUR, po 16. uri pa le 8 EUR. Tudi ostalim vstopnicam se cena po 16. uri zniža, parkiranje pa bo po tej uri brezplačno. 

Že prvi dan bo na sejmišču pestro tudi v spremljajočem programu. Javna agencija SPIRIT med drugim pripravlja srečanje in okroglo mizo Oživljanje podjetništva v mestnih jedrih s predstavitvijo primerov dobrih praks (Koper, Celje, Kranj, Novo mesto). Veleposlaništvo Venezuele bo predstavilo 15 motorjev venezuelskega gospodarstva, obiskovalci pa bodo lahko obiskali MOSove svetovalnice. Notranja oblikovalka Andreja Jesenek bo govorila o opremljanju doma po Feng Shui, Martin Pelcl iz MojMojster.net pa bo razložil ali je vaša parcela primerna za gradnjo, kako najti dobrega izvajalca in koliko zares stane hiša. Bogat program brezplačnih svetovanj pa so pripravili tudi svetovalci ENSVET.

Vse dni bodo lahko obiskovalci na MOSu obiskali Ulico obrti, ki jo pripravlja OZS v sejemski dvorani L1. Na ulici se bodo letos predstavili elektrikar, mizar, slikopleskar, avtoserviser, steklar, optik, pek in slaščičar. Zanimiva pa bo tudi predstavitev pristojnega Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, katerega predstavniki bodo vse sejemske dni na voljo za posredovanje informacij o delovnih področjih ministrstva. Ministrstvo bo dnevno pripravljalo talk showe z uspešnimi slovenskimi podjetji in predstavljalo primere dobrih praks, vse zainteresirane pa vabijo še na Podjetniško malico z ministrom in državnim sekretarjem (torek-petek, 17.-18. ure). Vsak dan bodo na razstavnem prostoru ministrstva poskrbeli še za doživetje zelene Slovenije – turistične predstavitve bodo pripravili Turistična zveza TIC Nova Gorica (13.9.), Lokalna turistična organizacija Laufar Cerkno ter Terme Snovik Kamnik (14.9.), Lokalna turistična organizacija Rogla – Zreče ter apartmaji v naravi Ortenia (15.9.), STIK Laško in Thermana Laško (16.9.), Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi (17.9.), Mestna občina Velenje in domačija Pr' Gavedarjo (18.9.).

Na sejmu tudi športniki, kuharski mojstri …Razstavljavci bodo poleg predstavitve novosti v svoji ponudbi, različnih sejemskih popustov in ugodnosti, poskrbeli še za zanimive goste. Že prvi dan bodo lahko obiskovalci na sejmišču srečali prvega slovenskega košarkarskega reprezentanta, ki je zaigral v ameriški NBA ligi, Marka Milića. Milić je ambasador največjega slovenskega proizvajalca toplotnih črpalk Kronoterm (dvorana L). Zlata judoistka Tina Trstenjak bo v soboto (17.9.) gostja očesnega centra Vidim (dvorana L1). Vsak dan se bodo na sejmišču predstavili še športniki Slovenske vojske, prisoten bo tudi reli voznik Tim Novak, najbolj talentiran mladi slovenski dirkač in edini FIA (Mednarodna avtomobilistična zveza) ambasador varne vožnje v Sloveniji, v soboto pa se bo mogoče v MOSovem Outdoor Parku pomeriti še v igranju namiznega nogometa s članicami Slovenske ženske reprezentance v namiznem nogometu. Vsak obiskovalec, ki bo dekletom zabil gol, bo sodeloval v žrebanju za nagrado podjetja Toper.
Za športne vsebine bo na MOS skrbel tudi Olimpijski komite Slovenije (OKS). Na razstavnem prostoru OKS (dvorana L) bodo na voljo športni izziv, meritev telesne sestave in telesne pripravljenosti ter nasveti za športno vadbo. Na Mini olimpijadi v petek in soboto pa se bodo lahko pomerili najmlajši športni navdušenci.

Ljubitelji kulinaričnih dobrot pa ne bodo prišli na svoj račun ne v sejemski dvorani C, kjer bo letos ponudba s tega področja, in v gostinskih lokalih na sejmišču. Pri podjetju Matjaž d.o.o. (dvorana D) so za konec tedna medse povabili enega najboljših slovenskih chefov Boruta Jovana in eno najbolj klepetavih slovenskih televizijskih kuharic Polono Požgan. Med klepetom vam bodo predstavili svoja vrata, ki nosijo podpis nemškega proizvajalca Hörmann.
Od torka do sobote med 9. in 19. uro, zadnji dan do 18. ure49. MOS je vsak dan mogoče obiskati med 9. in 19. uro, zadnji dan do 18. ure. Obiskovalci se lahko z največjih parkirišč ob Dvorani Zlatorog do prireditvenega prostora konec tedna in čez vikend (petek-nedelja) pripeljejo z brezplačnim sejemskim avtobusom.

V Celjskem sejmu obiskovalce vabijo, da si dnevni program dogajanja, seznam razstavljavcev in druge koristne informacije za obisk sejma ogledajo na njihovi spletni strani www.ce-sejem.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.