Na obnovo se bo čakalo

Foto: Žurnal24 Na stari šoli so se pojavile razpoke, po katerih v zgradbo vdira voda, a denarja
Zapuščena zgradba. Na dražbi zanimanja zanjo ni bilo.
Oglej si celoten članek

Stara in zapuščena šola na Trebelnem je dotrajana, naredile so se tudi velike razpoke, zato bi se moral občinski svet Občine Mokronog - Trebelno odločiti, kaj bo s to zgradbo naredil, je prepričan svetnik Marko Kostrevc. Objekt naj se obnovi, vanj pa naj se morda naselijo mlade družine, je predlagal.

Kot je povedal Uroš Pikl z mokronoške občinske uprave, so dali zgradbo na javno dražbo, a zanimanja zanjo ni bilo, ker okoli nje ni funkcionalnega zemljišča. Poleg tega je zgradba pod zaščito zavoda za varstvo kulturne dediščine, zato mora vsaka obnova potekati v skladu z njimi. Po navedbah župana Antona Mavra bi bilo na zgradbi treba zamenjati celotno ostrešje, a takšnih načrtov zdaj nimajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.