Na pohodu rotavirusne okužbe

Foto: Žurnal24 Zdravniki
Prehladne in črevesne okužbe, bronhiolitis ter prvi primeri gripe.
Oglej si celoten članek

"Trenutno so v porastu norovirusi; značilnost je akutno bruhanje, lahko tudi huda driska," so sporočili iz Službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Pri norovirusih bolnišnična oskrba v večini ni potrebna, hospitaliziranih je le nekaj posameznih bolnikov, še sporočajo iz UKC.

Zaradi povečanega števila virusnih obolenj so v celjski bolnišnici konec prejšnjega tedna omejili obiske na otroškem oddelku, zaradi črevesnih okužb pa velja prepoved obiskov na kardiološkem oddelku, oddelku za angiologijo, endokrinologijo in revmatologijo, oddelku za bolezni prebavil ter oddelku za hematologijo in onkologijo.

Gripa pri otrocih

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je v preteklih tednih zaznal posamezne primere gripe. Obolevajo predšolski otroci in šolarji. Vse več je okužb z respiratornim sincicijskim virusom (RSV). Ta povzroča akutni bronhiolitis, vnetje drobnih dihalnih poti zelo majhnih otrok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.