"Na poti navzgor razmišljaš, kaj mi je bilo tega treba"

Foto: Bralec Nejc poni vzpon na vršič Foto: Facebook/Vulkanizerstvo Žemlja goni poni Foto: Bralec Nejc poni vzpon na vršič Foto: Bralec Nejc poni vzpon na vršič
Ob 15. uri je več kot 550 prijavljenih zavrtelo pedala na svojih ponijih in začelo gristi v klanec proti vrhu Vršiča. Najhitrejši je bil na vrhu v 45. minutah.
Oglej si celoten članek

"Najhuje je v drugi polovici vzpona," nam je povedal bralec Nejc, ki se je udeležil podviga. "Vmes razmišljaš, kaj mi je bilo tega treba, ko pa prideš na vrh, je to prav poseben občutek. Nekaj posebnega je, da s takšnim kolesom prideš na Vršič."

Za vzpon je potreboval nekaj več uro. Na vrhu sta jih pričakala veter in dež, zaradi česar je bilo zelo mraz. Dež pa je popestril tudi spust v dolino. "Malo zoprno je bilo voziti po mokri cesti navzdol. Prehitro navzdol ni šlo, tudi zato, ker je spredaj vozil spremljevalni avto in tako držal tempo." 

Če je poni, mora biti retro

Organizatorji pa kot pogoj za udeležbo niso navedli le tip kolesa, ampak so morali kolesarji priti tudi ustrezno oblečeni. Ob 11. uri so se namreč začeli tehnični pregledi ponijev in ocenjevanje retro oprave.

"Kondicijsko smo se pripravljali en mesec, druge priprave pa so nam vzele tri mesece. So morali lasje in brada zrasti," nam je povedal v smehu. Da je bilo vse v stilu, so se tudi na samo prireditev pripeljali tako, kot smo se vozili včasih – s fičkom in brako prikolico, na kateri sta čakala dva ponija.

Kolesa so imeli pripravljena še od lanskega vzpona, če bi se namreč letos lotili projekta od začetka, bi imeli kar nekaj težav. "Zadnji mesec je bilo težko najti dobrega ponija. Na spletu so se za 200 evrov prodajali taki, ki tudi približno niso bili v dobrem stanju," je še povedal. 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.