Na predbožični dan snežinke

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na predbožični dan lahko pade nekaj snežink. Nevarnost poledice. Božič bo jasen. Tudi za novo leto snega za zdaj ni na obzorju.
Oglej si celoten članek

Danes bo še delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem do 9 stopinj. Ponoči se bo oblačnost prehodno povečala, predvsem na severovzhodu države bo ponekod občasno rahlo snežilo.

Petkovo jutro bo tako v vzhodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, drugod delno jasno. Po nižinah osrednje Slovenije bo megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -2, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 1 do 4, v krajih z dolgotrajno meglo malo pod 0, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija.

Predbožični dan v znamenju snežink

Podobne temperature in vreme nas čakajo tudi na predbožični dan. "Za praznike in božič ne pričakujemo ravno snega. V soboto popoldne se bodo ponekod pojavljale padavine, ki pa se lahko zaradi nizkih temperatur spremenijo v snežinke. Obstaja nevarnost poledice. Do polnočnic naj bi padavine že povsod po državi ponehale, začelo se bo jasniti," nam je povedal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič.

Čaka nas jasen božič

Zbudili se bomo v sončno božično jutro. "Božič bo suh in hladen. Po nižinah se bo lahko zadrževala megla. Topleje bo v hribovitih predelih in na Primorskem. Podobno suho vreme nas čaka vse tja do torka," pravi Gregorčič.

Na vprašanje, ali bomo pošiljko snega dočakali vsaj pred novim letom, pa Gregorčič odgovarja: "Nič ne kaže na sneg, vsaj za zdaj ne. Lahko pa se vreme še spremeni."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.