Na primorki več zdrsov tovornih vozil

Foto: PIC ssdds
Foto: PIC ssdds
Zaradi sneženja in zdrsov zastoji
Oglej si celoten članek

Zaradi snega je na primorski avtocesti med Vrhniko in Uncem proti Kopru več zdrsov tovornih vozil. Po podatkih prometno-informacijskega centra nastajajo zastoji pred počivališčem Lom proti Kopru.

Za priklopnike in polpriklopnike velja omejitev na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič, prav tako omejitev velja na hrvaški strani mejnega prehoda Babno Polje. Prometnoinformacijski center opozarja voznike naj vožnjo prilagodijo voznim razmeram. Vozniki naj pričakujejo, da bodo za svojo pot potrebovali dlje časa in naj se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme.

Do 40 centimetrov snega

Po podatkih Arsa bo v 24 urah do petka zvečer na severozahodu in v severnem delu osrednje Slovenije zapadlo od 25 do okoli 40 centimetrov snega, v gorah pa tudi okoli pol metra. Predvsem na Gorenjskem bodo popoldne zaradi okrepljenega severnega vetra možni tudi snežni zameti, povečana bo tudi nevarnost snežnih plazov. Drugod v notranjosti države pričakujemo od 10 do 25 centimetrov južnega snega, najmanj na skrajnem jugu in vzhodu.

Po nižinah Primorske bo vseskozi deževalo, količina padavin pa lahko doseže od 30 do 70 litrov na kvadratni meter. Vodotoki na tem območju bodo lahko močneje narasli. Zaradi južnega vetra in zelo nizkega zračnega tlaka bo v petek zjutraj visoko tudi plimovanje morja.

PREBERITE Še:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.