Na prodaj mestece za sto tisoč evrov

Na prodaj je najmanjši ameriški kraj – Buford v zvezni državi Wyoming. Izklicna cena za mestece, ki ga bodo v četrtek prodali na dražbi, je sto tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Sto tisoč dolarjev bi v večini drugih krajev zadostovalo za enosobno stanovanje. Kraj s šolo in bencinsko črpalko prodaja trenutni lastnik in edini prebivalec Don Sammons. Kupec bo na dražbi lahko dobil 40 tisoč kvadratnih metrov zemlje – vključno s trisobnim domovanjem, garažo in telefonsko govorilnico.

Buford je sicer nekdanja trgovska postojanka na cesti med glavnim mestom Wyominga Cheyenne, ki leži 50 kilometrov vzhodno, in San Franciscom, ki leži okoli 1.800 kilometrov zahodno. Nekdaj je imel okoli dva tisoč prebivalcev.

Tamkajšnja trgovina je cvetela zaradi rednega prometa na cesti, ob kateri se kraj nahaja, mesto pa je imelo tudi železniško postajo. Ko so se vlaki v Bufordu prenehali ustavljati, je zamrl tudi razvoj kraja, prebivalstvo pa se je izselilo.

V kraju živi le ena oseba

V kraju sedaj živi le še sedanji lastnik Don Sammons, ki se je v Buford z družino preselil iz Kalifornije leta 1980. Njegova žena je že pred leti umrla, sin pa je odrasel in se odselil. Ob vhodu v mesto sicer stoji znak "Buford, število prebivalcev: 1".

Sammons, ki sam sebe označuje za župana mesta, počasi razmišlja o upokojitvi, dodaja pa, da je v mestu preživel "čudovita leta".

Prodajni oglas sicer poudarja, da posestvo "vključuje bencinsko črpalko, ki deluje 24 ur na dan, poštni predal in šolsko zgradbo, zgrajeno leta 1905, ki jo sedaj uporabljajo za administrative zadeve". Obenem pa bo kupec dobil tudi trisobno stanovanje, kupljeno leta 1994, garažo s tremi in pol parkirnimi mesti, zgrajeno leta 1895, lopo za orodje ter skedenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.