Na protestih tudi uslužbenci in študenti

Foto: Žurnal24 10152007_sindikati_bobo_protesti_t
Zahteve sindikatov v gospodarstvu, da morajo osnovne plače realno rasti, so podprli tudi sindikati javnih uslužbencev, kmalu pa naj bi to storili še študenti.
Oglej si celoten članek

Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije podpira zahteve sindikatov v gospodarskih dejavnostih, da morajo osnovne plače realno rasti in kriti rast življenjskih stroškov, zato bodo s simbolno udeležbo podprli demonstracije.

S Študentske organizacije Slovenije so sporočili, da je njihovo predsedstvo ob obravnavi pobude Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije za sodelovanje na demonstracijah sklenilo podpreti prizadevanja sindikatov pri ustvarjanju pogojev za boljšo prihodnost. S svojo navzočnostjo bodo študenti izkazali medgeneracijsko solidarnost, ki dokazuje, da si vsi želijo boljše prihodnosti.

V ZSSS so konec septembra zahtevali, naj se osnovne plače usklajujejo s cenami življenjskih potrebščin in produktivnostjo na ravni dejavnosti. Delodajalce so opozorili, da bodo za uresničevanje zahtev uporabili vse metode sindikalnega boja. 17. novembra se bodo tako v Ljubljani zbrali na velikih delavskih demonstracijah, razmišljajo pa tudi o splošni generalni stavki članstva. Na demonstracijah bo sodelovalo šest sindikalnih central.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.