Na račun Darsa služita tudi Pop TV in TV Slovenija

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Pred letom in pol je Dars za serijo desetih prispevkov o varnosti na avtocestah družbi Pro Plus, ki med drugim izdaja program Pop TV, plačal dobrih 85 tisoč evrov. TV Slovenija pa je z Darsom sodelovala v 235 tisoč evrov težkem projektu petih prispevkov o varni vožnji po avtocesti.
Oglej si celoten članek

"S širitvijo avtocestne mreže se je povečalo število voznikov, ki se v avtošolah niso seznanili z nasveti in pravili za varno uporabo avtocest. Zato je osveščanje o tem, kako ravnati ter kaj zahtevajo pravila in bonton pri uporabi avtocest, za višanje varnosti uporabnikov potrebno," odločitev za sodelovanje s Pop TV pojasnjujejo na Darsu

Foto: Žurnal24 Pop tv Dars Šlo je za serijo desetih prispevkov, ki so bili dolgi okoli štiri minute, na Pop TV pa so bili objavljeni ob torkih neposredno po informativni oddaji 24 ur.

Vrednost pogodbe med Darsom in družbo Pro Plus je brez DDV znašala 70 tisočakov. 

"Poljudne in poučne televizijske oddaje, so še vedno dosegljive preko naših socialnih mrež, uporabljamo jih na več dogodkih, prireditvah, delimo na zgoščenkah in podobno," so nam pojasnili na Darsu. 

Je šlo za kupovanje medijskega molka? 

Zakon o javnem naročanju za produkcijo oziroma koprodukcijo programskega materiala TV postaj in zakup časa oddajanja predvideva izjemo, zato zanje ni treba objaviti javnega naročila. 

Foto: Anže Petkovšek zimska služba

Z Darsom služi tudi TV Slovenija. Leta 2009 je nacionalka z ministrstvom za promet, Darsom in Slovenskim zavarovalnim združenjem sklenila pogodbo za pet TV prispevkov, ki je bila težka 235 tisoč evrov. Vsaka od pogodbenih strank je prispevala 65 tisočakov, TV Slovenija pa z zagotovitvijo produkcijskih sredstev okoli 40 tisočakov.

Šlo je za pripravo pet manj kot tri minute dolgih prispevkov. "Za izboljšanje prometne varnosti lahko največ naredijo prav vozniki," so na agenciji za varnost prometa zapisali ob prispevkih, ki so jih objavili tudi na njihovi spletni strani in dodali, da želijo z njimi voznike "seznaniti z različnimi napotki in nasveti za varno vožnjo, ki lahko v primeru nepredvidenih dogodkov pripomorejo k pravilnemu ravnanju. 

Avtoceste kljub temu čedalje bolj nevarne 

Darsova strategija ozaveščanja voznikov pa ni najbolj učinkovita, vsaj tako kaže statistika. 

Foto: Bralka Žurnala24 Prometna nesreča na gorenjski avtocesti. Leta 2003 se je na avtocestah zgodilo 2.009 nesreč ali pet odstotkov od skupnega števila vseh nesreč, leta 2014 se je na avtocestah zgodilo kar deset odstotkov vseh prometnih nesreč, so včeraj objavili na statističnem uradu. 

Tudi število mrtvih na slovenskih avtocestah se v primerjavi z vsemi žrtvami na cestah viša. Med letoma 2003 in 2014 se je povečalo za šest odstotnih točk. 

david.jug@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 05:53 24. September 2015.

    Ukiniti bi morali RTV prispevek saj dovolj zaslužijo z reklamami in naj se naučijo manj razkošnega življenja!

  • 18:42 23. September 2015.

    Hejabumbarasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 17:58 23. September 2015.

    Ooglaševanju ti zagotovo nimaš treh čistih!!! Oglaševalci raje oglašujejo na programih, ki dosežejo večje število gledalcev. To vedo učenci 1. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.