Na RTV ob službo več sto ljudi?

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Na RTV bo zaradi znižanja prihodkov v najslabšem primeru ob službo od tristo do štiristo ljudi, opozarja generalni direktor Marko Filli.
Oglej si celoten članek

"Če bo scenarij, ki je narejen po prvih simulacijah, ostal takšen, kot je danes na mizi, potem lahko govorimo o tem, da za 300 do 400 sodelavcev na RTV Slovenija ne bo več dela," je za časopis Delo povedal generalni direktor RTV Marko Filli. Z mehkim zmanjševanjem števila zaposlenih naj bi v najboljšem primeru zaposlitev izgubilo okoli sto ljudi.

Zaradi desetodstotnega znižanja RTV-prispevka in odstotnosti večjih športnih dogodkov in posledično zmanjšanega oglaševanja bo imel RTV namreč prihodnje leto na voljo 12 milijonov evrov manj.

Filli je napovedal, da bodo zaradi zmanjšanja programskih stroškov pregledali vsako uredništvo posebej, zaposlene, honorarce in stroške ter presodili, kaj je mogoče narediti.

Obetalo naj bi se osiromašenje vseh področij, na seznamu za odstrel pa naj bi neuradno bila televizijska poročila do 13. ure ter oddaje Globus in Tarča, poroča Delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 10:38 7. September 2012.

    Joj, Mirko. Ko bi ti vedel, kakšne neumnosti pišeš. Niti ne veš, kakšen status ima javna RTV, pojma nimaš, kaj …

  • 15:49 6. September 2012.

    A šele sedaj komaj ?!!! Tale RTV Slovenija ima pa takšen status v naši državi, ki jo nima nobena TV …

  • 13:48 6. September 2012.

    na rtv je več kot 1000 zaposlenih...no ja, če bi vsi prejemali le plačo brez dodatnih honorarjev, bi še šlo...Galunič …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.