Na RTV Slovenija prihaja Janševa medijska operativka

Foto: Anže Petkovšek RTV Slovenija
Foto: Anže Petkovšek RTV Slovenija
Ksenija Koren naj bi postala nova urednica dnevno-informativnih oddaj.
Oglej si celoten članek

"Po Urošu Urbaniji, Dragu Zadergalu, Martinu Nahtigalu se bo krogu nekdanjih tesnih sodelavcev predsednika SDS-a Janeza Janše na RTV-ju s 15. oktobrom pridružila še nekdanja svetovalka za odnose z javnostmi v Janševem vladnem kabinetu Ksenija Koren – tudi nekdanja novinarka," so sporočili zaposleni na RTV Slovenija.

Korenova velja za tesno Janševo sodelavko, medijsko operativko, ki se je po sporu z z generalnim sekretarjem SDS Borutom Dolancem morala posloviti od mesta predstavnice za stike z javnostmi na HSE. Pred tem je sodelovala z Bojanom Požarjem, zaposlena pa je bila tudi kot svetovalka v Janševem kabinetu, ko je prevzel vodenje svoje druge vlade.

Kot so pojasnili zaposleni na RTV, so ji zaposlitev za nedoločen čas vodilni na zagotovili na delovno mesto urednice novih medijev in socialnih omrežij, ki je neposredno pod direktorjem televizije.

Korenova se je sicer prijavila tudi na pozicijo odgovorne urednice MMC-ja, kjer bi nadomestila Igorja Pirkoviča. A v uredništvu ni dobila niti enega glasu podpore.

"Za "generalno vodstvo" to seveda ni ovira, da je ne bi imenovalo za odgovorno urednico MMC-ja. A Korenovo očitno čaka druga zadolžitev. Vse pogosteje se namreč omenja kot nova urednica dnevno-informativnih oddaj v Informativnem programu TV Slovenija," pravijo zaposleni.

Trenutno to delo po odhodu Vesne Deržek Sovinek opravlja vodja notranjepolitične redakcije Boštjan Veselič Golob.

Novinarji, ki upravljajo s spletno stranjo tukaj.smo, ocenjujejo, da "Ksenija Koren nima nobenih televizijskih izkušenj, mesto urednika dnevno-informativnih oddaj pa je zelo kompleksno, saj zahteva široko vsebinsko in organizacijsko usklajevanje".

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 12:40 13. Oktober 2022.

    Ok, samo kaj naj bi bilo s tem narobe? Je protizakontito? In kaj, če bo TV vsaj malo politično uravnotežena? …

  • 21:05 12. Oktober 2022.

    Za sds pomeni neodvisno in uravnotezeno, ce zaposlijo svoje brezsramne greznicne vojscake, ki vecino casa domujejo v anusu gargamela

  • 20:51 12. Oktober 2022.

    Žalosti me, ko vidim kako Rtv Slo postaja Nora24rtvslo!😢 Po drugi strani pa, žalostno in sramotno, da imamo tako Svobodno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.