Na Slovenski se je začela nejevolja

Foto: Saša Despot Slovenska cesta zaprtje zapora Foto: Saša Despot Slovenska cesta zaprtje zapora Foto: Saša Despot Slovenska cesta zaprtje zapora Foto: Saša Despot Slovenska cesta zaprtje zapora Foto: Saša Despot Slovenska cesta zaprtje zapora
Od danes lahko po Slovenski cesti vozijo le avtobusi, dostavna vozila, taksiji in kolesa. Prve tedne bodo promet pred zaporo usmerjali redarji.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski župan Zoran Janković je zaradi spremembe prometnega režima že prejšnji teden napovedal veliko nejevolje, ker se bodo v prestolnico vrnili študenti. Sicer pa promet za zdaj poteka tekoče, saj ga usmerjajo redarji. Janković je dodal, da zaradi zaprtja dela Slovenske ceste ne pričakuje več težav kot ob popolni zapori mestnega središča pred šestimi leti.

Prenova ocenjena na tri milijone evrov

Cesto, ki bo poskusno zaprta do konca leta, so začeli preurejati v soboto. "Treba je pofrezati asfalt in narisati rumene črte, ker bosta le dva pasova," je pojasnil Janković. Obsežnejša prenova Slovenske ceste se bo predvidoma začela prihodnje leto, do takrat pa bodo na ulici izvedli minimalne posege. Kot so na Mestni občini Ljubljana (MOL) napovedali na začetku septembra, bodo zaprli dva prometna pasova in namestili nekaj rastlinja v koritih ter nekaj stolov oziroma klopi. Začasna ureditev bo stala največ 55 tisoč evrov.
Večja obnovitvena dela bodo prihodnje leto začeli z zamenjavo dotrajane kanalizacije. V načrtu so širši pločniki in kolesarske steze ter drevored. Prenova Slovenske ceste je ocenjena na tri milijone evrov.

Spremenjeni trasi linij 13 in 20

Avtobusi mestnega potniškega prometa bodo vozili po celotni Slovenski cesti ter se ustavljali na dveh glavnih in dveh vmesnih postajališčih. Zaradi zaprtja ceste bosta od danes nekoliko spremenjeni trasi linij 13 in 20, ki bosta po navedbah MOL prilagojeni lažji uporabi sistema P+R v Stožicah in na Fužinah. Linija 13 v smeri Sostrega ne bo več potekala po Tivolski cesti na Gosposvetsko cesto mimo Kolizeja, temveč po Slovenski mimo Bavarskega dvora.
Vožnje z avtobusi linije 20 pa bodo po novem krajše za okoli deset minut, saj bodo avtobusi (gledano iz smeri proti Fužinam) s Slovenske ceste zavili na Dalmatinovo ulico ter po Ilirski ulici pripeljali do Zaloške ceste. Postajališče Hrvatski trg v smeri Stožic nasproti cerkve svetega Petra bo ukinjeno, linija pa se bo po novem imenovala P+R Stožice–P+R Fužine.

Do garažne hiše po posebnem voznem pasu

Dostop do garažne hiše pod Kongresnim trgom bo urejen s Šubičeve ulice in z južnega odseka Slovenske ceste s posebnim voznim pasom, dovozi za stanovalce, dostava lokalom, dostop do centralne pošte in za goste hotela Slon pa bodo zagotovljeni s posebnim elektronskim nadzorom in dovolilnicami, je zapisano na spletni strani MOL.

Takšna naj bi bila popolnoma prenovljena Slovenska cesta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 07:46 24. September 2013.

    vse naj naj zupanu za projekt.<br />ma jajca svaka me čast za kej takega mors met pogum in MOLga ima.<br …

  • 07:44 24. September 2013.

    bedak

  • 07:44 24. September 2013.

    bedak

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.