Na sodišče ga bodo pripeljali policisti

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Pred sodnico bi moral stopiti novinar in podjetnik Vladimir Vodušek, a se je obravnavi že drugič zapored izognil brez opravičila. Sodnica je zato odredila, da ga morajo na naslednjo obravnavo privesti policisti.
Oglej si celoten članek

Sodnemu vročevalcu se je Vladimir Vodušek, ki so ga nekdanji zaposleni kazensko ovadili zaradi neplačanih prispevkov za socialno varnost, večkrat uspešno izognil že sredi oktobra, ko ga je sodnica prvič vabila na obravnavo.

"Le nekaj dni po objavi članka v enem od časopisu, se je Vodušek oglasil na sodišču in prevzel vabilo. Tokrat se obravnave kljub prevzetemu vabilu spet ni udeležil, zato bom zahtevala, da ga naslednjič prisilno privedejo," je pojasnila sodnica Vesna Drvarič. Če ga policija ne najde, bo zanj zahtevala pripor. Naslednja obravnava je razpisana za 21. januar.

Na Info TV ostali brez plačila

Nekdanji zaposleni na Info TV so zoper Voduška vložili kazensko ovadbo že septembra 2010, ker da jim zavestno ni izplačeval plač v dogovorjenem roku, regresa sploh niso dobili, tistim, ki jih je odpustil iz poslovnih razlogov, ni izplačal odpravnine, poravnal ni niti prispevkov za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje.

V ovadbi so zaposleni zapisali, da so Voduška večkrat pozvali naj dolgove poravna, tudi prek odvetnice, a obveznosti ni poravnal. Vodušek naj bi si medtem redno izplačeval plačo.

Nekdanji zaposleni na Info TV so zoper obdolženca sprožili tudi pravdo, kjer so zahtevali povračilo plač, a podjetje je medtem končalo v stečaju. Stečajni upravitelj je njihove terjatve priznal, a stečajne mase, iz katere bi se terjatve poplačale, praktično ni bilo. Vodušek je konec lanskega leta na ptujsko sodišče vložil tudi zahtevo za osebni stečaj, s katerim se poskuša znebiti več kot pol milijona dolga. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:42 26. November 2014.

    Kako pa da ta gnoj od človeka še ni v zaporu?

  • 14:44 26. November 2014.

    Na katero tv se bo pa sedaj hodila kazat slovenska "elita", če bodo Voduška zaprli? <br />V normalni državi bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.