Na splet, ne na cesto

Foto: Žurnal24 Članstvo v skupinah na Facebooku, v katerih se zbirajo nasprotniki malega dela,
Študentski protesti. Zakonu o malem delu nasprotuje 33 tisoč študentov.
Oglej si celoten članek

Splet. Študenti so za protest proti novemu zakonu o malem delu namesto ceste izbrali splet oziroma družabno omrežje Facebook. Tam smo opazili vsaj tri hitro rastoče skupine, ki skupaj štejejo že več kot 33 tisoč članov.

Skupine na Facebooku
Malo delo? Odpade! 3.035 članov.

Skupaj proti malemu delu – študentski klubi Slovenije. 7.507 članov.

Proti novemu zakonu o študentskem delu. 23.000 članov.

Podpora bivšega piarovca
Najmanjša od teh skupin se imenuje Malo delo? Odpade! in je do včeraj štela 3.035 članov, ustanovitelj pa je Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP).

Druga največja skupina na Facebooku je Skupaj proti malemu delu – študentski klubi Slovenije, ki je do včeraj imela 7.507 članov. Ustanovitelj je predsednik Zveze študentskih klubov Slovenije (Škis) Marko Funkl, kot matično spletno stran pa navajajo uradno stran Zveze Škis.

Daleč največja skupina študentov na Facebooku, ki nasprotuje novemu zakonu o malem delu, pa se imenuje Proti novemu zakonu o študentskem delu. Do včeraj jo je podpiralo 23 tisoč uporabnikov. V tej skupini najdemo tudi nekdanjega tiskovnega predstavnika SD in direktorja Nevro PR Sebastjana Jeretiča

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.