Na spletu gesla 6 milijonov uporabnikov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ruski hekerji so na forumu objavili dokument s šifriranimi gesli in pozvali druge hekerje, naj jim jih pomagajo dešifrirati.
Oglej si celoten članek

Socialno omrežje LinkedIn preiskuje trditve, da so gesla več kot šest milijonov njihovih strank ušla na splet! Podjetje še ni podalo uradne izjave, le na Twitterju so objavili: "Naša ekipa trenutno preiskuje te navedbe", poroča BBC.

Novica je prišla na dan, ko je bila družba prisiljena posodobiti mobilno aplikacijo, potem ko so strokovnjaki za varnost odkrili luknje v varnostnih nastavitvah. Namreč, mobilna aplikacija je pošiljala nešifrirane podatke iz koledarjev uporabnikov, kot so zasebne obveznosti, telefonske številke in gesla za konferenčne klice, na strežnike LinkedIna brez njihove vednosti.

Pripravljajo novo aplikacijo

V izjavi, objavljeni na blogu podjetja, je eden od direktorjev Joff Redfern dejal, da bodo uporabniki med aplikacijami dobili nov element "learn more", kjer bodo lahko dobili jasnejšo sliko o uporabi in prenosu njihovih podatkov.

LinkedIn je sicer največja in najpomembnejša poslovna socialna mreža z več kot 150 milijoni uporabnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.