Na Štajerskem nova smrtna žrtev v prometu

Foto: PGD Ptuj Prometna nesreča na Štajerskem Foto: Žurnal24 Prometna nesreča na Štajerskem Foto: Žurnal24 Prometna nesreča na Štajerskem Foto: Žurnal24 Prometna nesreča na Štajerskem
Kljub temu, da policisti v naprej najavljajo, da bodo poostreno nadzorovali dogajanje v prometu, še posebej na Štajerskem, pa prav od tam prihaja nova tragična vest. V nesreči je bilo udeleženih oseb oseb, umrl je dvoletni otrok.
Oglej si celoten članek

V nesreči osebnega avtomobila in avtodoma, ki se je zgodila okoli 6.30 ure, izven naselja Zgornje Gruškovje je umrl dveletni otrok, ki je bil v naročju matere na sedežu za voznikom osebnega vozila. Dve osebi sta hudo telesno poškodovani in štiri osebe lažje.

"Obe vozili imata tuji registrski oznaki. Ena oseba je na kraju nesreče umrla, dve sta hudo telesno poškodovani, štiri pa lažje," je le nekaj ur po nesreči za Žurnal24 pojasnil pomočnik komandirja Policijske postaje Maribor Vojko Bevk. 

Zapeljal čez dvojno neprekinjeno črto

Mariborski policisti so po ogledu prizorišča ugotovili, da se je nesreča zgodila, ko je 39-letni voznik osebnega vozila s Češke na ravnini zapeljal v levo, čez dvojno neprekinjeno črto na nasprotno smerno vozišče, kjer čelno trčil v avtodom, ki ga je vozil 58-letni državljan Češke.

"Po trčenju je osebni avtomobil odbilo nazaj v levo, kjer se je na kolesih obrnil za 180 stopinj in obstal na desnem smernem vozišču. Avtodom pa je po trčenju odbilo v desno, kjer je z zadnjim levim delom trčil v kovinsko zaščitno ograjo ob desnem robu vozišča, z desno bočno stranjo pa v betonsko korito za rože," je po končanem ogledu pojasnil predstavnik Policijske uprave Maribor Bojan Kitel, ki še navaja, da bodo policisti zoper 39-letnega državljana Češke podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Zaradi prometne nesreče je bila na glavni cesti Ptuj-mejni prehod Gruškovje popolna zapora pred mejnim prehodom, obvoz je potekal čez počivališče. Zaporo so po informacijah Prometnoinformacijskega centra (PIC) že umaknili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 12:13 23. Avgust 2015.

    Ni vsak ravno pameten pri upravljanju vozila. Kaj je delala mati na levi strani za voznikom , da mi je …

  • 21:02 22. Avgust 2015.

    V tem primeru smaran dejanje staršev za uboj iz malomarnosti. Otrok nima kaj bit neprivezan v avtomobilu.

  • 18:19 22. Avgust 2015.

    da ti otrok umre v naročju v prometni nezgodi v 21. stoletju ob vsej tehnologiji , ja je res tragično, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.