Na te dneve si v letu 2017 rezervirajte dopust

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Z enim dnevom dopusta, boste za prvomajske praznike lahko skupaj doma šest dni, s tremi za božično-novoletne pa celo 11 ali 12 dni. Prosto si rezervirajte tudi 14. avgusta in lahko si boste privoščili že male štiridnevne poletne počitnice.
Oglej si celoten članek

Leto 2017 bo glede praznikov Slovencem in Slovenkam bolj naklonjeno kot je letošnje leto. V letu 2016 so na vikend padli trije praznični dnevi, prihodnje leto pa le dva praznika, in sicer prvi januar ter dan državnosti 25. junija, ki bosta na nedeljo. 

Z rezervacijo le nekaj dni dopusta, pa si boste lahko vsaj dvakrat privoščili prave počitnice.

Podaljšani prvomajski in božični prazniki

Foto: Žurnal24 Božični prazniki, Bela hiša, okrasek Z dopustom v petek, 28. aprila boste na račun praznikov lahko doma skupaj šest dni. Če si rezervirate proste dneve še v ponedeljek, torek in sredo (24., 25. in 26. aprila), si boste prvomajske počitnice podaljšali na enajst dni. 

Še bolje bo med božično novoletnimi prazniki, ko ste lahko le s tremi dnevi dopusta, v sredo, četrtek in petek (27., 28. in 29. december), skupaj doma enajst, ker bo 2. januar spet dela prost dan, pa celo dvanajst dni. 

Z enim dnevom dopusta, v ponedeljek 14. avgusta, si lahko privoščite štiridnevni podaljšan vikend na morju. Dan reformacije pade na torek, prvi november pa na sredo. S tremi dnevi dopusta boste skupaj doma devet dni. 

Dela prosti dnevi v letu 2017:

1. in 2. januar - novo leto; nedelja in ponedeljek
8. februar - slovenski kulturni praznik; sreda
17. april - velikonočni ponedeljek  
27. april - dan upora proti okupatorju; četrtek
1. in 2. maj - praznik dela; ponedeljek in torek
25. junij  -  dan državnosti; nedelja
15. avgust  -  Marijino vnebovzetje; torek
31. oktober  -  dan reformacije; torek
1. november  -  dan spomina na mrtve; sreda
25. december  -  božič; ponedeljek
26. december  -  dan samostojnosti in enotnosti; torek

Poleg naštetih zgoraj imamo še pet praznikov, ki niso dela prosti dnevi; dan Primoža Trubarja (8. junij), dan združitve prekmurskih Slovencev (17. avgust), dan vrnitve Primorske k matični domovini (15. september), dan suverenosti (25. oktober), dan Rudolfa Maistra (23. november). 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:49 18. December 2016.

    In kaj te moti. Ti imaš sigurno boljši predlog, ali ne.

  • 19:02 18. December 2016.

    ti pa pod podstrešjem nimaš vse urejeno!!!<br />Daj vsaj pometi malo. V veliki praznini se zelo nasmeti!!!

  • 10:38 18. December 2016.

    Ukiniti bi morali 2. januar, velikonočni ponedeljek, 2. maj, 15. avgust. Za verski praznik bi verniki vseh ver imeli pravico …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.