Na trgu še en nevaren izdelek

Foto: Mueller Drogerija
Foto: Mueller Drogerija
Izdelek predstavlja resno tveganje za zdravje.
Oglej si celoten članek

Podjetje Mueller Drogerija je iz prodaje odpoklicalo skodelice za kavo in čaj iz porcelana Indigo Ethno in Indigo Marble nemškega dobavitelja Ritzenhoff & Breker, pri katerih je bila ugotovljena previsoka specifična migracija kobalta. Izdelki zato lahko predstavljajo tveganje za zdravje.

Serijska oznaka skodelice Indigo Ethno je 4006344743609, skodelice Indigo Marble pa 4006344743470. Podjetje kupce prosi, da omenjenih skodelic ne uporabljajo in naj jih vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške. Če to ni mogoče, pa naj jih zavržejo, so še sporočili iz podjetja Mueller Drogerija.

Škodljivost kobalta

Škodljivi učinki kobalta so lahko hude poškodbe pljuč, astma, alergije in poškodbe kože; pojavijo se pri prekomerni izpostavljenosti kobaltu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.