Na Triglav za boj proti raku

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Društvo onkoloških bolnikov Slovenije že 14. leto organizira tradicionalni pohod žensk z rakom dojke na Triglav pod geslom Dober dan življenje.
Oglej si celoten članek

V spremstvu reševalcev Gorske reševalne službe Slovenije in vodnikov Planinske zveze Slovenije se bo danes na Triglav odpravilo preko 50 žensk. Po vzponu do Kredarice se bo prvič na vrh Triglava do Aljaževega stolpa podalo kar 12 udeleženk, ki bodo doživele svoj krst, navaja društvo onkoloških bolnikov v sporočilu za javnost.

Na pohod se podajajo bolnice iz 20 skupin za samopomoč z vseh koncev Slovenije, ki delujejo v programu organizirane samopomoči bolnic in bolnikov z rakom Pot k okrevanju. Organizator je tekom leta pripravil tri pripravljalne pohode v visokogorje, na katerih so članice krepile kondicijo in zavest o odgovornosti za lastno zdravje. Končni namen dejavnosti, vzpon na Triglav, postaja tako simbol in cilj tudi za zmago nad boleznijo in pot k okrevanju.

Pohod v spremstvu 20 gorskih vodnikov in spremljevalcev poteka po že ustaljeni poti z Rudnega Polja na Pokljuki preko Studorskega prevala in Vodnikovega doma na Velem polju do Kredarice. Že prvi dan je načrtovan vzpon na vrh. Zvečer bo v kapelici na Kredarici skupno bogoslužje, so zapisali.

Pohod na Triglav so omogočili Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, Planinska zveza Slovenije, Gorska reševalna služba Slovenije in vodniki Planinske zveze Slovenije, še navajajo v sporočilu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.