Na UKC porast oseb z okužbami dihal

Foto: Žurnal24 Na UKC prosijo, naj obiskovalci skrbijo tudi za povečano skrb za higieno rok. (F
Na UKC Ljubljana je od novembra povečano število starejših in otrok z akutnimi virusnimi okužbami dihal. Osebje zato prosi za upoštevanje priporočil.
Oglej si celoten članek

Iz Službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb UKC Ljubljana so sporočili, da že od novembra opažajo povečano število starejših in otrok z akutnimi virusnimi okužbami dihal. Decembra so pri odraslih opazili predvsem povečano število okužb dihal, a stanje za zdaj še ni tako kritično, da bi zahtevalo dodatne omejitve obiskov.

Ravno zato, da ne bo prišlo do omejitve obiskov, prosijo, naj se obiskovalci držijo naslednjih priporočil:
– obiski so že od začetka leta krajši (od 15. do 19. ure).
– obiskovalci naj na kliniko hodijo le, če so zdravi,
– obiski naj bodo omejeni na največ dve osebi naenkrat,
– majhnim otrokom obiske odsvetujejo,
– prosijo za povečano skrb za higieno rok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.