Na ulicah spet vodni top, policija uporabila solzivec, več protestnikov pridržala

Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest
Protest nasprotnikov omejevalnih ukrepov, ki jih je vlada sprejela za omejitev širjenja covida-19, se je v Ljubljani končal brez večjih nemirov. Policija je sicer popisala več ljudi, nekaj pa jih je tudi pridržala. Čeprav je bil večji del protestov prisoten tudi vodni top, ga tokrat niso uporabili.
Oglej si celoten članek

Protestniki so izražali svoje nezadovoljstvo predvsem nad omejevanjem dostopa do storitev s pogojem PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Ob tem so skandirali tudi proti prisili, represiji in za svobodo.

Z delno ograjenega Trga republike, kjer so se zbrali, so se odpravili proti Prešernovem trgu. V krogu so preko Dalmatinove ulice skušali priti do Gosposvetske in zavzeti vpadnice, kar pa jim je policija preprečila. Tako se je množica usmerila nazaj proti središču Ljubljane, a nato nekoliko nižje zavila proti Bleiweisovi in naprej proti Celovški.

Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest

Množica je nato zasedla križišče med Celovško in Bleiweisovo. Po več kot eni uri je policija protestnike potisnila s križišča, ti pa so nato blokirali križišče med Bleiweisovo, Aškerčevo in Tržaško cesto. Policija jih je nato ponovno usmerila proti središču mesta in nazaj proti Trgu republike, kjer se je shod kmalu za tem tudi končal. Promet v prestolnici tako ni več oviran.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da se je na neprijavljenem shodu okoli 15. ure na Trgu republike zbralo okoli 2000 ljudi. Zapisali so, da so nekaj oseb pridržali, predvsem zaradi kršenja javnega reda in miru. Podrobnosti s shoda in o pridržanih pa bodo sporočili v četrtek.

Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest

Po poročanju POP TV je policija pridržala več protestnikov, pri nekaterih so našli granitne kocke. Poročali so še, da je policiji uspelo dokončno razpustiti shod s tem, ko so popisali vse prisotne na trgu in njegovi okolici.

Takšno delovanje policije je na seji odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo deloma napovedal tudi notranji minister Aleš Hojs. Dejanja protestnikov je označil za "eklatantno kršitev javnega reda in miru", da pa bo policija po potrebi "enega po enega odstranila" z javnih površin.

Med protestniki je bilo znova opaziti tudi predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića, ki je aktivno pozival na minule proteste, ki so se nato končali z izgredi.

Foto: Anže Petkovšek Sredin protivladni protest

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 16:21 14. Oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali …

  • 09:12 14. Oktober 2021.

    So pa pridni ti policajčki. Ko je toplo jih lepo hladijo, sedaj ko je mrzlo, pa šparajo z vodo, da …

  • 07:50 14. Oktober 2021.

    ...policiji uspelo dokončno razpustiti shod s tem, ko so popisali vse prisotne na trgu in njegovi okolici. To so že …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.