Prekmurje: Na urgenci so se tepli z bejzbol in golf palicami

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pretepačem, starih med 29 in 69 let, grozi do tri leta zapora in denarna kazen.
Oglej si celoten članek

Policisti zaključili preiskavo pretepa na murskosoboškem urgentnem centru, do katerega je prišlo 19. septembra leos. 

"Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je v prostorih Urgentnega centra Splošne bolnišnice Murska Sobota prišlo do množične kršitve javnega reda in miru, v katerem je sodelovalo 17 oseb," je povedal Tomislav Habulin, komandir Policijske postaje Murska Sobota. "Kršitelji so v pretepu uporabljali različne nevarne predmete (bejzbol palice, kovinsko teleskopsko palico,  kovinsko palico za golf, dve leseni palici, dva plinska razpršilca in steklenico vina)."

V pretepu so bile po navedbah policije tri osebe lahko telesno poškodovane in odpuščene v domačo oskrbo.

Očitajo jim tri različne kršitve

Policija bo zoper 11 osumljenih oseb, starih med 29 in 59 let, vložila kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva po drugem odstavku 296. člena kazenskega zakonika, za katerega je predpisana kazen zapora do treh let.

"Zoper 11 kršiteljev bo prav tako uveden prekrškovni postopek zaradi suma storitve prekrška po 8. točki prvega odstavka 89. člena zakona o zasebnem varovanju zaradi neupoštevanja ukrepov varnostnika, za kar je predpisana globa od 200 do 400 evrov," je še pojasnil Habulin. "Zoper tri kršitelje bo uveden prekrškovni postopek zaradi suma storitve prekrška po prvem odstavku 6.
člena zakona o varstvu javnega reda in miru, za katerega je predpisana globa od 250,38 do 500,75 evrov."

Pri policiji so še pojasnili, da je bila med sprtimi izvedena mediacija.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:15 16. Oktober 2019.

    odkod cigotom golf palice

  • 16:05 16. Oktober 2019.

    Duh mame Elke je še kako živ!

  • vec
    15:38 16. Oktober 2019.

    Opet su bili čigani

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.