Na Veliko planino samo peš

Foto: Velika planina Velika Planina Foto: Velika planina Velika planina Foto: Velika planina Velika planina Foto: Profimedia Velika planina Foto: Profimedia Velika planina
Do sredine januarja nihalka na Veliko planino ne bo obratovala.
Oglej si celoten članek

Tehnični pregled je pokazal, da so nosilne vrvi nihalke varnostno neustrezne, zato jih je treba zamenjati, so sporočili iz družbe Velika planina. Nihalka tako predvidoma do sredine januarja ne bo obratovala. 

Menjavo nosilnih vrvi so načrtovali aprila 2020, vendar so pred začetkom zimske sezone preventivno naročili njihov pregled. Ta je pokazal, da imajo določene varnostne pomanjkljivosti, ki lahko ogrožajo potnike. V ponedeljek so tako sprejeli odločitev o takojšnjem prenehanju obratovanja, dokler vrvi ne zamenjajo. 

Postopek menjave nosilnih vrvi je zahteven, zato nihalka ne bo obratovala do približno 15. januarja 2020. 

Nihalka sprejme 32 potnikov, vožnja pa traja pet minut. Prve potnike je na Veliko planino pripeljala jeseni 1964, vsako leto pa prepelje okoli 60.000 potnikov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.