Na vinjete bomo še čakali

Foto: Žurnal24 Si upate po prvem juliju na avtocesto brez vinjete? Policisti vas v primeru krši
Celjski Cetis se je pritožil na sklep direkcije za ceste, ki je za izdelavo vinjet izbralo slovensko-češko družbo Riko-Optaglio. To pomeni, da se bo izdelava vinjet zagotovo zavlekla.
Oglej si celoten članek

Kot je znano bodo na slovenskih avtocestah vinjete začele veljati prvega julija, glede na pritožbo celjskega Cetisa pa bo revizijski postopek zavlekel njihovo izdelavo. Vozniki bodo morali zaradi tega začasno uporabljati posebna potrdila.

VEČ O VINJETAH PREBERITE: Avstrijci negodujejo slovenskim vinjetam | Kaj prinašajo vinjete? |

Najcenejši Riko-Optaglio
Na razpis za tisk avtocestnih vinjet za letošnje in naslednje leto so prispele štiri ponudbe. Najnižjo je dal prav slovensko-češki konzorcij Riko-Optaglio, ki bi vinjete natisnil za 995.040 evrov. Ponudbe so dale še švicarska družba Epitex, ki bi vinjete natisnila za 1,017 milijona evrov, Cetis (2,38 milijona evrov) in Kig (2,546 milijona evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.