Na voljo 300 mest, a se jih je prijavilo le sedem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Na ministrstvu načrtujejo nov razpis, ali bodo spremenili pogoje, še ne vedo.
Oglej si celoten članek

Na razpis ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja je prispelo le sedem prijav, čeprav naj bi se odprlo kar 300 delovnih mest.
Na ministrstvu so za STA povedali, da načrtujejo nov razpis, ali bodo pogoji v njem kaj spremenjeni, pa še niso znali povedati. 

Ministrstvo je razpis za 300 mladih pripravnikov, ki se zaradi pomanjkanja izkušenj in strokovnega izpita ne morejo zaposliti, objavilo 27. novembra, končal pa se je 17. decembra. Na področju izobraževanja trenutno pripravništev namreč ni, saj so neplačana pripravništva prepovedana, denarja za plačana pa ni.

Za diplomante brez strokovnega izpita

Na razpis, težek 5,4 milijona evrov, so se lahko prijavili izključno diplomanti brez strokovnega izpita, ki še niso bili zaposleni in so stari do 29 let, ter šole, ki bodo imele tako ustreznega kandidata za novo zaposlitev, ki ga bodo izbrale same, kot izkušenega učitelja, ki bo v roku desetih mesecev odšel v pokoj in bo pripravljen prevzeti mentorstvo za novega pripravnika. 

Deset mesecev bosta delala dva

Deset mesecev bosta na enem delovnem mestu delala dva, pripravnik in učitelj oziroma vzgojitelj mentor, vsak za polovični delovni čas, pri čemer bosta oba prejemala polno plačo, mentor v znesku, kot jo je prejemal do sedaj, pripravnik pa za 30. plačni razred. V razpis se poleg učiteljev in vzgojiteljev lahko vključijo tudi svetovalni delavci na področju vzgoje in izobraževanja. 

PREBERITE: 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:23 23. December 2015.

    Vlada se ni ukvarjala z istospolniki ampak ZL in SDS.

  • 18:59 22. December 2015.

    Kako naj vlada, ki se ukvarja samo z istospolniki, sploh lahko predlagala kaj pametnega?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.