“Na vrsti je tožilstvo”

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Specializirano. 22 sodnikov in 21 tožilcev nad organizirani kriminal.
Oglej si celoten članek

Potem ko od minulega petka 22 slovenskih sodnikov deluje v štirih specializiranih oddelkih za razsojanje o najhujših oblikah kriminala, naj bi začeli poslanci že v kratkem obravnavati novi tožilski zakon. “Na vrsti je tožilstvo. Potem ko smo vzpostavili kapacitete sodstva za hitro in kakovostno obravnavo gospodarskega kriminala in korupcije, jih bomo poskušali zagotoviti tudi pri tožilcih,” minister Aleš Zalar napoveduje zaključek celovite prenove kazenskega pravosodja.

Pristojnosti specializiranih sodnikov naj bi se po novem namreč povsem ujemale s pristojnostmi 12. tožilstva v državi, ki naj bi prav tako z 21 tožilci preganjalo najtežji kriminal. S prenovo naj bi tako omenjenim sodnikom kot tožilcem pripadli boljše plačilo in morebitno varovanje, če bi bili ogroženi zaradi obravnavanja določenih primerov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.