Na žalost je bil to njen zadnji vzpon

Foto: Profimedia
Na Prisojniku smrt planinke.
Oglej si celoten članek

Na območju Prisojnika (na fotografiji) je zaradi zdrsa na snežni podlagi in padca čez višji skalni skok umrla državljanka Avstrije, ki je bila pogrešana od sobote zvečer, so sporočili iz policije.

Policijski helikopter je v iskalni akciji za pogrešano osebo danes zjutraj na območju Prisojnika našel žensko truplo. Okoliščine kažejo, da je smrt posledica zdrsa na snežni podlagi in padca čez višji skalni skok. Gre za zelo zahtevno območje, kjer je ne glede na letni čas zaradi varnosti nujna uporaba samovarovalnega kompleta in čelade, v zimskih razmerah, kakršne so trenutno na gori, pa tudi zimska oprema, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Umrla je državljanka Avstrije, ki je bila pogrešana od sobote zvečer. Pokojno je z gore odpeljal vojaški helikopter z ekipo za reševanje v gorah in policistom gorske enote.

Pri Bovcu pa še niso našli pogrešanega 23-letnega Britanca, ki ga pogrešajo že od četrtka.

Slovenija Bovec: Šel je iskat izgubljen telefon, odnesla ga je reka

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.