Na živce jim gredo table

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Neznanci so na avstrijskem Koroškem premazali dvojezične table. Premaz je že odstranjen.
Oglej si celoten članek

Neznanci so ta konec tedna na avstrijskem Koroškem prvič, odkar so tam začeli postavljati nove dvojezične krajevne napise sredi avgusta, pomazali dvojezične table. S črnim in belim razpršilom so po navedbah pristojnih koroških oblasti pobarvali tri table v kraju Kazaze in tablo v Lovankah v občini Dobrla vas. Oblasti so premaz že odstranile.

Na avstrijskem Koroškem so doslej v skladu z načrtom postavili vse dvojezične krajevne table, ki so v pristojnosti deželne uprave. Zavleklo pa se je pri postavljanju tabel in kažipotov, ki so v pristojnosti posameznih občin. Te bodo postavili do konca leta.

Prve nove dvojezične krajevne table so v skladu z dogovorom iz Celovca slovesno postavili 16. avgusta v Železni Kapli in Žitari vasi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.