Nad dramatično stanje s spremembo ustave

Foto: Žurnal24 Danilo Türk predlaga spremembo ustave v delu, ki govori o ustavnem sodišču.
Stanje na ustavnem sodišču je predsednik države Danilo Türk označil za dramatično, saj so sodniki preobremenjeni z zadevami, za katere se poraja dvom, ali sploh sodijo v delokrog sodišča.
Oglej si celoten članek

Danilo Türk, sicer pravnik, se je zato zavzel za čim prejšnje spremembe ustave v delu, ki se nanaša na ustavno sodišče, s čimer bi razbremenili njegovo delo. Predsednik države je spomnil, da je že lani predlagal spremembe na tem področju, ki bi omogočile drugačno izbiranje in to, da bi se ustavno sodišče osredotočalo na najvažnejša vprašanja naše ustavne ureditve, pravnega sistema in delovanja države ter da ne bi bilo obremenjeno z obilico podrobnosti in raznih manjših zadev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.