Nad Gurs še invalidi

Foto: Žurnal24 invalidski vozicek
Združenje invalidov - Forum Slovenije (ZIFS) je zgroženo nad Gursom, ker ne želi prejemati njihovih pripomb v pisni obliki. Iz Gursa odgovarjajo: Upoštevamo tudi pripombe po pošti.
Oglej si celoten članek

"Menimo, da to ni humano in da je po svoje potuha tudi sami geodetski upravi, ki se je lotila tako velikega projekta, očitno brez potrebnih predpriprav in upoštevanja strukture prebivalstva," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik ZIFS Borut S. Pogačnik.

Ob tem še opozarjajo, da elektronsko sporočanje podatkov za marsikoga ne pride v poštev, saj več kot polovica prebivalcev nima računalnika, prav tako je okoli deset odstotkov populacije invalidne.

"Predlagamo, da se v Gursu potrudijo in odprejo tudi kuverte, kjer so, morda s težavo, napisani popravki in v preprostem jeziku opisane zagate ljudi. Verjetno še ni prišel Duh časa, ki bo odpihnil ročno pisanje in ga povsem nadomestil z elektronskim," je še zapisal Pogačnik.

Gurs: Upoštevamo pripombe po pošti
Iz Geodetske uprave RS (GURS) so sporočili, da lahko vsi lastniku nepremičnin spremembe podatkov in pripombe na modele vrednotenja nepremičnin posredujejo prek obrazcev, priloženih brošuri, ali prek spletne aplikacije.

"Geodetska uprava bo upoštevala vse spremembe podatkov in pripombe na modele vrednotenja nepremičnin, tudi takšne, ki bodo posredovane po pošti,"
so zatrdili v Gursu.

Če želijo invalidi spremeniti podatke, kot je na primer urejanje lastništva, ki še ni evidentirano v zemljiški  knjigi, zamenjane ali nepravilno uporabljene identifikacijske oznake, nepravilne povezave parcel in stavb, kjer je sicer nujen osebni obisk  lastnika na geodetski pisarni, pa na Gursu invalidom predlagajo, naj položaj  podrobno opišejo in za morebitne dodatne informacije dodajo  še kontaktno telefonsko številko, kamor jih bodo lahko poklicali.

"Naj  dodamo še, da lahko podatke o lastništvu nepremičnin, za katere  je  potreben obisk geodetske pisarne, uredi tudi druga oseba, ki ji tak lastnik zaupa  in ji izroči prejeto obvestilo in napotke, kako je treba podatke urediti," so še zapisali na Gursu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.