Nad hitrost tudi drugače

Foto: Saša Despot radar
Stacionalni radarji. V Sloveniji postavljenih 24, trije so v okvari.
Oglej si celoten članek

Nadzor. Ministrstvo za notranje zadeve je ustanovilo delovno skupino, katere naloga je ugotoviti, koliko ponudnikov je sposobno ponuditi sistem za sektorsko merjenje hitrosti in kakšne sisteme ponujajo. Sistem za sektorsko merjenje hitrosti deluje na principu vstopnih in izstopnih točk, kar pomeni, da sistem izmeri hitrost vozila na začetku in koncu nekega cestnega odseka, nato pa izračuna povprečno hitrost, ki jo je vozilo imelo na odseku. Če je ta višja od hitrosti, določene na odseku, je voznik kaznovan. Tovrstne sisteme že uporabljajo v Avstriji in Italiji.

V slovenskem cestnem omrežju je trenutno postavljenih 24 stacionarnih radarjev. Od tega so trije v okvari zaradi poškodb v prometni nesreči ali namernih poškodovanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.