Nad Jankovića tudi srbski dacarji?

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Po poročanju Požareporta so dacarji obiskali tudi beograjski Mercator. Ali to pomeni, da se je nad župana MOL Zorana Jankovića spravil tudi srbski Durs?
Oglej si celoten članek

Po neuradnih informacijah naj bi srbska davčna uprava začela preiskovati nekatere posle v Mercatorjevi hčerinski družbi Mercator-S v Srbiji. Pod lupo naj bi bili posli v tesni povezavi z nakupi zemljišč, kar je, vsaj po dosedanjih informacijah, povezano tudi s preiskavo zoper Zorana Jankovića, ki ga slovenski preiskovalni organi sumijo zlorabe položaja predsednika uprave Mercatorja v času, ko je Mercator v Nišu kupoval zemljišče za trgovski center, piše Požareport.

Ljubljansko okrožno sodišče in kriminalisti pa preiskujejo tudi dva nekdanja Jankovićeva sodelavca v Mercatorju, Mitjo Marinška in Stanislava Brodnjaka, ter ustanovitelja ljubljanskega nepremičninskega podjetja BSD Borisa Milevoja.

"Nisem se dogovarjal sam"

Janković je sicer maja zatrdil, da pri omenjenem nakupu ni šlo za sporne posle in da ni prišlo do zlorabe položaja ali kaznivega dejanja. Kot je pojasnil, se sam ni dogovarjal za sklenitev pogodbe za nakup omenjenega zemljišča, prav tako pa je ni podpisal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 22:41 29. December 2012.

    Po pdcu turka je padla še zadnja brijera GOTOF JE

  • 20:58 17. Oktober 2012.

    nekaj časa gre po srbsko...samo vidimo da je tudi yu razpadla in tudi ta politika bo ...ajmo jedno užičko kolo...mat …

  • 22:08 15. Oktober 2012.

    Vaš komentar smo izbrisali, ker ni bil v skladu s Kodeksom komentiranja. Uredništvo zurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.