Nad trenerja Posmo le dva igralca

Foto: Žurnal24 Mike Posma (Foto: FOTOSI)
Kranjskogorski policisti sumijo, da sta se aprila s pestmi nad nekdanjim trenerjem jeseniških hokejistov Mikom Posmo znesla le Miha Rebolj in Gaber Glavič.
Oglej si celoten članek

Kranjskogorski policisti so končali z iskanjem domnevnih napadalcev na zdaj že nekdanjega trenerja Hokejskega kluba Acroni Jesenice Mika Posmo, ki naj
bi ga ob koncu letošnje športne sezone preteplo šest igralcev. In čeprav so priče domnevno izjemno agresivnega fizičnega obračuna s trenerjem v dneh po incidentu opisovale, da naj bi "se Posme med praznovanjem osvojitve naslova državnih hokejskih prvakov pred enim od lokalov sredi Rateč v spanju s palicami lotili Miha Rebolj, Anže Terlikar, Aleš Remar, Andrej Hebar, Gaber Glavič in David Slivnik", policistov očitno niso prepričale.

"Policijska postaja Kranjska Gora je zaključila preiskavo in na okrožno državno tožilstvo poslala kazensko ovadbo zoper dve osebi. Utemeljeno sta osumljeni treh kaznivih dejanj povzročitve lahke telesne poškodbe, kršitve nedotakljivosti stanovanja in poškodovanja tuje stvari,"
pojasnjujejo na kranjski policijski upravi.

Povedala sta svojo resnico
Da sta napada na Posmo vendarle osumljena le Miha Rebolj in Gaber
Glavič
, ki sta morala klub sicer zapustiti kmalu po napadu, se zavedata tudi sama. Čeprav Rebolj pravi, da kazenske ovadbe uradno še ni prejel in torej ni bil o obveščen o tem, da je osumljen.

Oba sta bila na kranjskogorski policijski postaji zaslišana le enkrat in takrat v svoj zagovor samo ponovila vse, kar sta zapisala v pismu, ki sta ga poslala v javnost, potem ko se je njuno ime začelo pojavljati med šesterico domnevnih nasilnežev.

"Glede na to, da smo videli, da je gospod Posma v vinjenem stanju ter da z
njim ni možno opraviti normalnega pogovora, smo se iz Rateč odpravili
domov in pri tem ni bilo prav nobenega incidenta niti fizičnega napada na kogar koli. Dejstvo je, da nihče ni iskal niti zdravniške pomoči niti pomoči policije niti policija o tem izmišljenem dogodku ni bila obveščena. Tega si mi ne moremo dovoliti in pričakujemo opravičilo kluba kot tudi od tistih, ki so naša imena kot imena napadalcev na gospoda Posmo sporočili v javnost," s
o vpletenost v napad aprila zanikali Miha Rebolj, Anže Terlikar, Aleš Remar, Gaber Glavič in David Slivnik. "Pri takrat zapisanem in podpisanem bom vztrajal tudi, če pride do sojenja," pa je danes dodal Glavič.

Tožilstvo po počitnicah
Kranjski tožilci sicer še niso odgovorili, ali so policisti v kazenski ovadbi zbrali dovolj dokazov, da bi lahko hokejski dvojici kazniva dejanja dokazali tudi pred sodiščem. Predvidoma po sodnih počitnicah sredi tega meseca je tako pričakovati, da bo tudi tožilstvo pojasnilo, ali namerava v naslednjih tednih zoper omenjena hokejista vložiti obtožni akt.

Odškodnine ne bodo zahtevali

Napadeni trener Posma je tik po zanj bolečem dogodku zapustil službo
in Slovenijo ter se vrnil v domovino. "Pogodba z njim je zamrznjena in se trenutno ne izvaja. Sam pa se bo moral odločiti, ali bo zaradi udarcev od kogarkoli v morebitnem sodnem postopku zahteval odškodnino," na vprašanje, ali Posma že zahteva povračilo za poškodbe, ki naj bi jih utrpel, odgovarja predsednik jeseniškega kluba Slavko Kanalec.

"Že v samih pogodbah z igralci je predvideno povračilo določenih vsot, ki
bi jih igralci sicer prejeli do izteka veljavnosti pogodb, a morajo iz
krivdnih razlogov zapustiti klub. Igralci morajo torej po odhodu s
kluba vse do izteka pogodbe klubu vrniti v pogodbi predvidene zneske
zaslužkov. Zato tudi v tem primeru še dodatne odškodnine zaradi
morebitnega uničenega ugleda kluba po napadu na trenerja Posmo v
klubu ne bomo zahtevali,"
dodaja Kanalec.

Pošteno je služil
Neuradno niti Glavič niti Rebolj, ki se jima pogodbi o sodelovanju
z jeseniškim hokejskim klubom iztečeta aprila naslednje leto, ob koncu
prihodnje športne sezone, klubu do tega trenutka še nista nakazala
domnevno od 20 do 30 tisoč evrov, ki sta jih s podpisom delovne
pogodbe klubu obljubila, če bi morala jeseniško hokejsko slačilnico
zapustiti.

"Klub mi za zadnja tri leta dolguje okoli 40 tisoč evrov. Vsoto, ki pa bi jo moral zdaj vrniti zaradi odhoda iz kluba, pa sem že želel poravnati," sklene Miha Rebolj, ki ne pristaja na to, da bi se mu namesto klubskega dolga izplačala zgolj razlika med tistim, kar mu klub dolguje, in vsoto, ki jo mora sam trenutno vrniti, saj je ves denar pošteno zaslužil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.