Nadaljevanje pogajanj o socialnem sporazumu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Socialni partnerji bodo danes, prvič v novem letu, znova sedli za skupno mizo in nadaljevali pogajanja o socialnem sporazumu 2015-2016. Odprta so še ključna vprašanja, tokrat pa naj bi bilo govora o tistih, ki sodijo v poglavja trg dela in socialno partnerstvo, morda pa tudi o rešitvah, ki so del poglavja zdravstvo.
Oglej si celoten članek

Socialni partnerji so na zadnjih pogajanjih o socialnem sporazumu za gospodarsko rast in nova delovna mesta 2015-2016 pred božično-novoletnimi prazniki zaprli poglavje o izobraževanju oz. šolstvu, odprli pa so poglavje o javnem sektorju, a ga niso zaključili.

Največ časa so sicer porabili za že večkrat obravnavana žgoča vprašanja iz poglavja finance, kot so davčne obremenitve gospodarstva. Delodajalci namreč nimajo temeljnega zagotovila, da se te ne bodo povečale.

Odprto ostaja tudi poglavje o plačah. Sindikati vztrajajo pri izvzemu dodatkov iz minimalne plače, razlike so tudi pri pogledu na usklajevanje plač po produktivnosti. So pa stališča nekoliko zbližana pri vprašanju privatizacije.

Na današnjih pogajanjih bo govora o trgu dela in socialnem partnerstvu v Sloveniji, pa tudi o zaključnih določbah in morda zdravstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.