Nadzorniki zapustili Brataniča

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Odstop treh nadzornikov. Ogorčeni nad nestrokovnim vodenjem NS Gen energije.
Oglej si celoten članek

“Delovanje Nadzornega sveta (NS) Gen energije je bilo škodljivo, z njim se nisem mogel strinjati,” je na izredni seji krškega občinskega sveta dejal Goran Udovč, eden od treh nadzornikov, ki so odstopili in odstopne izjave izročili predsedniku NS Martinu Brataniču. Seja je bila sklicana zaradi francoskega poročila, ki zaradi potresne nevarnosti odsvetuje gradnjo drugega bloka Jedrske elektrarne Krško (Jek) poleg obstoječe nuklearke. Dvom o jedrski (ne)varnosti je bil glavni razlog za razrešitev direktorja Gen energije Martina Novšaka. Sodišče je z začasno odredbo sicer omenjeni sklep že preklicalo in Novšaka vrnilo na mesto direktorja.

NS po domače

“Seje NS so bile večkrat prekinjene, iz medijev sem izvedel več vsebinskih stvari kot na seji, ki je – vsaj zadnja – potekala brez direktorja, na njej pa je bila prisotna zunanja strokovna pomoč,” je nezadovoljstvo z delom NS izrazil Udovč, ki ga skrbi, da se taka praksa delovanja NS pojavlja tudi v drugih podjetjih. Z njim se je strinjal nadzornik Miro Čepin, ki se je za nadzornika prijavil, ker je “mislil, da je Gen energija eno od najbolj organiziranih podjetij v Sloveniji”.

Še zgovornejši je bil Rastislav Jože Reven. “Ves čas sem poslušal, da je treba zamenjati direktorja Novšaka,” je povedal nadzornik in dodal, da so na eni seji dobili ene vrste dokumentov, na drugi druge, tretja, izredna seja, na kateri so razrešili Novšaka, pa je bila sklicana pod pretvezo, da bodo razpravljali o pisanju novinarjev.

Bratanič razočaran

“Grdo ste me popljuvali,” je nadzornikom vidno prizadet dejal predsednik Bratanič, prepričan, da je delo opravljal vestno, strokovno in pošteno. Poudaril je, da v NS nikoli niso govorili o jedrski (ne)varnosti, prav tako je zanikal vmešavanje politike v stroko. “Novšaka nismo zamenjali zaradi političnih, temveč zaradi strokovnih razlogov,” je pojasnil Bratanič, ki Novšaku očita tudi neizpolnjevanje začrtanega programa in slabo donosnost podjetja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.