Nagrade za direktorje zavodov

Foto: Žurnal24 Večina direktorjev bo prejela okoli 1.000 evrov nagrade bruto.
Vodilni v javnih zavodih so od države dobili 1,2 milijona evrov za delovno uspešnost. Najvišje izplačilo znaša 3.000 evrov bruto.
Oglej si celoten članek

Po navedbah Televizije Slovenija pa to še ni končna vrednost izplačanih nagrad, saj nekatere še niso bile odobrene. Po podatkih televizije je, denimo, ministrstvo za zdravje vodilnim v javnih zavodih, ki sodijo pod njegovo okrilje, odobrilo izplačilo nagrad v višini 156.000 evrov, ministrstvo za delo 181.000, ministrstvo za šolstvo pa 653.000 evrov.

Najvišje nagrade direktorjem znašajo dobrih 2000 evrov, večina nagrad pa se sicer giblje okoli 1000 evrov. Najvišje izplačilo delovne uspešnosti je bilo odobreno nekdanji direktorici kliničnega centra Darinki Miklavčič, in sicer v višini slabih 3000 evrov bruto.

Ob tem je ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs povedala, da so direktorji javnih zavodov dobili dejansko izplačane le tretjino nagrade, kar po njenem pomeni, da tudi vodilni v javnih zavodih delijo usodo z ostalimi uslužbenci javnega sektorja.

Nagrade za delovno uspešnost se sicer v javnih zavodih izplačujejo za leto nazaj, kar pomeni, da so bile tokrat izplačane nagrade za leto 2008.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.