Nagradili Cerarja

Foto: Žurnal24 Robert Friškovec je na forumu predaval o etiki in ljudeh v stiski. (Foto: Jerca
Odličnost in mojstrstvo. O etičnosti razmišljanja in delovanja.
Oglej si celoten članek

Na forumu odličnosti in mojstrstva, ki ga je Društvo ekonomistov Dolenjske in Bele krajine pripravilo že 22. leto zapored, zadnja leta v sodelovanju z novomeško fakulteto za organizacijske študije, so tokrat veliko nagrado odličnosti in mojstrstva podelili Miru Cerarju, čigar življenje tako v času športne kariere kot po njej pojmujejo kot vzor odličnosti.

Izbrani predavatelji so se tokrat posvetili etičnosti razmišljanja in delovanja pri uveljavljanju strategije univerzalne odličnosti in mojstrstva. Po uvodnih pozdravih in nagovorih, tudi Blaža Kavčiča, predsednika državnega sveta, so med drugimi predavali Vlasta Nussdorfer, Robert Friškovec, Marija Turenšek Mikačić, Dejan Jelovac in minister Gregor Golobič, predavanjem pa so sledile tudi okrogle mize.

Tudi o študentskih izgredih
V pogovorih s predavatelji so udeleženci opozorili tudi na ravnanje študentov ob sredinih demonstracijah. “Nasilja seveda ne podpiram, je pa vprašanje, ali bo te mlade ljudi kdo znal slišati. Saj je treba ne le poslušati, ampak tudi slišati, da razumemo pomen besed in dejanj,” je dejal Friškovec.

Največ zaposlil Revoz
V sklopu foruma vsako leto podelijo tudi nagrado podjetju, ki je v prejšnjem letu zaposlilo največ delavcev; tokrat si jo je prislužil novomeški Revoz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.