"Naj se je*e taka občina"

Foto: Barbara Milavec Jonasova hiša v Pacugu Foto: Suzana Kos hiša jonasa žnidaršiča Foto: Suzana Kos slovenija 03.02.14. Pacug, hisa Jonasa Znidarsica, Jonas Znidarsic, pot, za kat
Zvezdnik Jonas Žnidaršič nezadovoljen z odnosom piranske občine.
Oglej si celoten članek

"Denar davkoplačevalcev porabljamo skladno z našimi prioritetami in med njimi ni asfaltiranja ceste do nekega vikenda na samem," je poudarila piranska podžupanja Meira Hot. Izjav, ki si jih je na Twitterju na račun Pirana privoščil Jonas Žnidaršič, pa ni želela komentirati.

Ostrih besed

Zvezdnik ima v Pacugu hišo, do katere vodi makadamska pot. Še v času prejšnjega župana Tomaža Gantarja je želel, da mu jo asfaltirajo na občinske stroške, a mu to ni uspelo. Gantarja je na ta račun v tvitu označil za "kuzlo".

Prav tako je našel razlog za svoje "težave" na Obali. "Moj največji problem na Obali je, da ne govorim italijansko. Pol bi imel polno rit vsega," je čivknil. In še: "Nihče mi noče pripeljat plina v cisterni, ker je občinska cesta sf**ana. Naj se je*e taka občina ... In prvo uro, ko bi se jaz lotil tam česa popravljat, bi me prijavili, da šarim po občinski zemlji ... Davke plačujem na polno in pošteno. Prosim za minimum, pa še tu sem bil pripravljen polovico sam plačat. Pi*de."

Podžupanja Pirana Hotova – župana Petra Bossmana nam zaradi njegove poti v Bruselj namreč ni uspelo priklicati – je opozorila na dejstvo, da makadamska pot vodi samo do Žnidaršičevega objekta. "Občina mu lahko podeli služnost, ampak to predvideva tudi pogovor na občini s pristojnimi oziroma vlogo za ta namen, kot to velja za vse druge občane," je pojasnila.

Nižji prispevek

Ko je Žnidaršič pridobival gradbeno dovoljenje za svojo nepremičnino na Obali, mu je bilo v komunalnem prispevku obračunano, da ima na parceli makadamsko pot in ne asfaltirane. To pomeni, da je bil prispevek nižji. "Omenjeni je sicer dal vlogo za asfaltiranje dostopne poti, vendar občina nima sredstev, da bi asfaltirala poti do vsake posamične razpršene gradnje. Če bi želel cesto asfaltirati sam, temu ne bi nasprotovali in bi, kot to počnemo v drugih primerih, dali soglasje, da si jo uredi na lastne stroške," so nam pojasnili na piranski občini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 22:44 5. Februar 2014.

    Res je,tudi meni se je primerilo pa v Kopru pa v Portorožu,začuda,čez "mejo" pa malokdaj.

  • 22:42 5. Februar 2014.

    Res je.Tudi jaz sm to doživel pa v Kopru pa v Portorožu,začuda,čez "mejo" pa malokdaj.

  • 18:08 5. Februar 2014.

    če si je lahko v Izoli in da ne govorim v neposredni okolici Pirana in v Piranski občini moral do …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.