Najbolj požrtvovalni in hrabri Slovenci

Foto: Žurnal24 Nagrade za pogum in hrabrost policistov Foto: Žurnal24 Nagrade za pogum in hrabrost policistov Foto: Žurnal24 Nagrade za pogum in hrabrost policistov Foto: Žurnal24 Nagrade za pogum in hrabrost policistov Foto: Žurnal24 Nagrade za pogum in hrabrost policistov Foto: Žurnal24 Nagrade za pogum in hrabrost policistov Foto: Žurnal24 Nagrade za pogum in hrabrost policistov Foto: Žurnal24 Nagrade za pogum in hrabrost policistov Foto: Žurnal24 Nagrade za pogum in hrabrost policistov
30 policistov in štirje občani so danes prejeli medalje za požrtvovalnost ali posebno hrabrost pri reševanju ljudi, premoženja ali pri opravljanju varnostnih nalog.
Oglej si celoten članek

Medalje za hrabrost:

Policista Jaka Cekič in Polona Benedik Matko (PP Škofja Loka): pomagala sta pri evakuaciji stanovalcev iz stanovanja v Škofji Loki. V stanovanju je namreč na novega leta dan zagorelo. Med pomočjo stanovalcem sta se zaradi čezmernega vdihavanja dima zastrupila in tako izpostavila svoje življenje. Medaljo prejme tudi policist Vojko Marguč iz PP Ljubljana Center, ki je v svojem prostem času pomagal pri reševanju ljudi iz gorečega objekta.

Policista Mehmed Telalović in Andželko Lučić (PP Ljubljana Center): kot smo poročali pred časom, sta policista rešila moškega, ki je skočil v Ljubljanico.

Policist Leon Simonič (PP Ljubljana Center) in občan Sandi Grbec: v času jesenskih poplav sta pomagala moškemu, ki je bil ukleščen z nogo med krilom vrat in podbojem. Poskušala sta sprostiti vrata, vendar jima velik pritisk vode tega ni dopuščal; med čakanjem na gasilce so vrata držali v položaju, da niso pritiskala moškemu na nogo. Po tem ko so prispeli gasilci, sta kraj zapustila in naletela na vozilo, ki zaradi poplave ni moglo naprej. Zato sta vso potrebno opremo in osebje naložila v svoje tovorno vozilo.

Utrinki iz podelitve v GALERIJI.

Policista Gregor Plajnšek in Mitja Jerkič (PP Tolmin): skupaj s kandidatom za policista Igorjem Povšičem sta poskušala prepričati moškega, naj ne razstreli hiše. Prepričala sta ga, naj odpre vrata. Čez čas je to res storil. Z uporabo fizične sile sta ga obvladala, uklenila in mu vzela vžigalnik. Povšič prejme medaljo za požrtvovalnost.

Medalje za požrtvovalnost:

Policista Marjan Vodeb in Emir Samardžić (OKC): Sredi decembra ponoči je bil pred stavbo ministrstva za notranje zadeve v pretepu huje poškodovan mladoletnik, ki so mu prenehale delovati življenjske funkcije. S prvo pomočjo sta ga ohranjala pri življenju do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči.

 

Policist Miloš Žiberna in kandidat za policista Danijel Belinna (PP Sežana): Ob prihodu na kraj, kjer je zagorelo, sta našla negibnega moškega. Pomagala sta mu do prihoda zdravstvene službe.

Občanka Jasmina Hribar: na enem izmed kopališč je pomagala pri reševanju utapljajočega se otroka. Oživljala ga je do prihoda reševalcev.

Policista Boris Zver in Marko Kohek, policista kriminalista Sandi Vrbanić in Matija Šafarić ter pomočnik komandirja Robert Bratkovič (PP Ljubljana Moste): preprečili so samomor ženske, ki so jo našli v kadi, polni vode, in z vklopljenim sušilnikom za lase v rokah.

Policista Aleš Serec in Aljoša Hergula (PP Ljubljana Bežigrad): preprečila sta skok ženske z mostu.

Občan Fikret Badnjević: zmotilo ga je neobičajno sosedovo vedenje, ko je ta šel z vrvjo v bližnji gozd. Videl je, da se sosed namerava obesiti na bližnje drevo. S sekiro je presekal vrv, moškemu sprostil zanko okoli vratu, nudil prvo pomoč in poklical reševalce.

Policista Alen Ratko in Igor Mauser ter policistka Monika Lenič (PP Ljubljana Vič): prestregli so klic kolega, ki je s slabotnim glasom uspel povedati, da je skupaj z drugimi vozili udeležen v hudi prometni nesreči. Ker niso mogli dostopati do kraja nesreče, so vzeli prvo pomoč in tekli k ponesrečencem. Vsem trem so nudili prvo pomoč in ob njih zaradi imobilizacije z lastnim telesom ter ustavljanjem krvavitev čakali reševalce.

Občanka Blanka Perko: pomagala je moškemu, ki je zaradi nenadne slabosti padel v potok.

Policijski inšpektor Ivica Bek in kriminalistična inšpektorja Jože Tertinek in Sandi Kociper (PU Maribor): našli so pogrešani osebi, in sicer žensko z majhnim otrokom. Oba sta bila v avtomobilu, v katerega je ženska speljala cev iz izpušnega lonca prižganega avtomobila.

Policista Boštjan Bačič in Andrej Sobočan (PP Lendava): pomagala sta moškemu, ki se je najprej nenavadno vedel, nato pa se zgrudil. Uspelo jima je doseči, da je moški (epileptik) spet zadihal.

Policista Boris Kraševec in Niko Avguštinčič (PP Trebnje): odrezala sta vrv, s katero se je obesil moški. Oživljala sta ga do prihoda reševalcev in nato še njim pomagala na poti v bolnišnico.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.