Najbolje se je roditi v Švici

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Država, v kateri se je najbolje roditi, je Švica. Glede na ugotovitve portala The Economist, je Slovenija na 32. mestu.
Oglej si celoten članek

Na lestvici 80-tih držav je prvo mesto, kot prostor, kjer se je najbolje roditi, zasedla Švica. Kot je objavil portal The Economist, so do leta 1988 nekaj let prvo mesto zasedale Združene države Amerike, ki so na lestvici, ki velja za lansko leto, skupaj z Nemčijo zasedle 16. mesto.

Druga je Avstralija, tretja Norveška, četrta Švedska, peta Danska. Slovenija je na 32. mestu, in sicer tik za skupaj uvrščenima Portugalsko in Costa Rico ter pred Poljsko.

Glede na države nekdanje Jugoslavije je naša država najvišje uvrščena, sosedje Hrvati so skupaj z Madžari na 46-tem mestu, Srbija je skupaj z Alžirijo na 54-tem mestu, medtem ko se Črna Gora, Makedonija ter Bosna in Hercegovina niso uvrstile na lestvico 80-tih držav.

Dejavniki za oblikovanje lestvice so bili številni; v ozir niso vzeli le uspešnosti države, pač pa tudi zadovoljstvo državljanov, stopnjo kriminala, zaupanje v državne institucije...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • no Nova Zelandija pa Avstralija so tud upravičeno visoko. Predvsem Nova Zelandija je izredno socialna in ekonomsko prijazna do povprečneža. …

  • mph
    21:44 2. September 2014.

    Ha, ha, ha, ... pa ja, Italija, Čile, Ciper, dekadentna Britanija, Španija v krizi že kdo ve koliko časa, ... …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.